PORTADA | 05/08/2015

El Govern vol tenir un pla d’actuació per a l’Ebre a finals d’any, un cop esmenat el Pla Estratègic


La Generalitat vol trobar l'encaix del document redactat per la URV amb les línies de desenvolupament econòmic general del país

Sílvia Alarcón / ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Govern vol trobar l’encaix del Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre, elaborat per la URV, amb les línies de desenvolupament econòmic general del país que té la Generalitat. Aquesta és la conclusió extreta del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, que es va celebrar aquest passat dimarts i va comptar amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres. Per fer-ho, s’han plantejat sessions de treball amb el territori per poder consensuar un pla amb ‘accions crítiques’ que cal impulsar en els propers sis o vuit anys. L’objectiu és tenir un pla d’actuació complet a finals d’any.

La Generalitat ha acordat amb el consell dividir en cinc blocs les dues línies estratègiques que preveu el Pla Estratègic de la URV. Són competitivitat, ocupació i ocupabilitat, desenvolupament territorial, cohesió social i governança. El primer bloc en què es començarà a treballar serà el de competitivitat, amb tres sessions que s’iniciaran el mes de setembre. En els següents mesos s’abordaran els altres blocs per tal que a finals d’any estigui llest un pla d’actuació de desenvolupament econòmic complet.

En declaracions posteriors al Consell Econòmic i Social, Torres ha assegurat que la millor opció per elaborar aquest pla és trobar les sinergies entre el Pla Estratègic i les potencialitats que donen les estratègies generals planificades al país. També, ha afirmat que la Generalitat ‘vol accions de caràcter crític’ per trencar inèrcies i obrir noves oportunitats.

Per la seva part, el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet, ha valorat positivament la reunió, i ha refermat la posició de la Generalitat en conjugar el Pla Estratègic amb els estudis realitzats per la Generalitat.

Per últim, Torres ha explicat que en les properes setmanes la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre decidirà quin és el mecanisme de participació més adient per dur a terme el pla.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació