PORTADA | 18/06/2015

Sindicats i partits carreguen contra el Govern per 'amagar' el Pla Estratègic


Lluís Salvadó (ERC) demana explicacions al Parlament i la compareixença de Pere Torres

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre, el document que havia de definir des del consens les línies de desenvolupament del territori i que ha redactat la URV, ha quedat pràcticament en paper mullat abans que els agents socials hagin pogut conèixer el seu contingut. Quinze mesos després de la fi de la seva redacció, s’esperava que aquest dimecres el Govern presentés finalment el Pla. Però el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, va traslladar al Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre que el pla no pot tirar endavant sense abans haver passat pel sedàs de l'estratègia global de recuperació econòmica de la Generalitat.

En el fons, però, es troba el seu contingut, que no satisfà el Govern. En aquesta línea, Torres també ha qüestionat el treball de la URV qualificant-lo de "desigual".

La proposta d'Empresa i Ocupació passaria ara per organitzar "reunions" amb representants de les entitats del territori, les administracions públiques i la Generalitat per reformular de cap i de nou la proposta. Els sindicats, que reclamen el document des de fa un any i mig, han carregat amb duresa contra el Govern. El secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, acusa la Generalitat de segrestar el Pla i preparar un document que serà el “programa electoral de CiU a les Terres de l'Ebre”.

Per la seva part, el secretari de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wilfredo Miró, ha retret a la Generalitat que no hagués anunciat abans les seves objeccions i lamenta que deixi la industrialització de les Terres de l'Ebre en segon terme.

Esquerra Republicana ja ha demanat la compareixença del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat per donar explicacions sobre el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre. El diputat d’ERC, Lluís Salvadó, ha afirmat que “és inconcebible que, a hores d’ara, no es conegui ni el contingut del Pla ni les accions que pensa fer el Govern”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació