PORTADA | 16/06/2015

El Govern presenta dimecres el Pla Estratègic de l’Ebre, després de 15 mesos d'espera


Serà en una reunió extraordinària del Consell Econòmic i Social, i a petició de la patronal i dels sindicats del territori

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Generalitat presentarà aquest dimecres el Pla Estratègic per l’Ocupació a les Terres de l’Ebre. Serà en una reunió extraordinària del Consell Econòmic i Social, i a petició de la patronal i dels sindicats del territori. L’encarregat de presentar el pla estratègic, que arriba amb molts mesos de retard, no serà el conseller Felip Puig, sinó el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres. De fet, aquest polèmica s'ha allargat durant uns 15 mesos, i finalment la Generalitat presentarà el Pla Estratègic aquest dimecres, tot i que el mateix Puig havia dit que ho farien a finals del 2015, un cop superat l'actual cicle electoral.

La URV va entregar el Pla Estratègic a la Generalitat fa més d’un any, al febrer del 2014. Segons ha informat la Cadena Ser, la reunió per presentar el document s’ha convocat després que fa uns dies ho reclamessin per carta les patronals AECE i Pimec, i els sindicats UGT, Comissions Obreres i la USOC. En la mateixa carta, a més de la presentació del pla estratègic, els sindicats i les organitzacions patronals també reclamaven que es comencés a debatre la modificació de la composició del mateix Consell Econòmic i Social.

La presentació del Pla Estratègic ha estat motiu de polèmica entre els sindicats i la Generalitat, fins al punt que els dirigents de la UGT, Comissions Obreres i la USOC van arribar a acusar el govern català de "segrestar" el document amb interessos polítics i electorals.

Al març del 2013, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ja va condicionar l'aplicació del Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre a la disponibilitat de recursos per part de la Generalitat "per funcionar com un país". En aquell moment, el procés d'elaboració del document, que ha de definir els eixos i prioritats per desenvolupar econòmicament el territori, havia arribat a la seua segona fase amb la constitució del plenari d'agents institucionals, econòmics i socials que, a través de diversos grups de treballs. Però fa un any, i en resposta a les crítiques dels sindicats, Puig va comparar el document entregat per la URV amb "una carta als Reis". Puig, que va afirmar que el document era un "bon llistat de les necessitats de les Terres de l'Ebre", va advertir que no podia ser "un compendi de mancances i d'inversions".

El sindicats havien reclamat conèixer el contingut del document, entregat per la URV al febrer del 2014 i que havia suposat un cost de 140.000 euros, mentre que partits com el PSC i ICV van arribar a demanar la compareixença de Puig al Parlament. La polèmica s’ha allargat durant mesos, i finalment la Generalitat presentarà el Pla Estratègic aquest dimecres.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació