CULTURA | 27/02/2015

Les noves tecnologies com a eina de conservació i difusió d’Art Rupestre


Sílvia Alarcón // ULLDECONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Ulldecona, juntament amb Valltorta i Gassulla, han signat un any més el Conveni Vull per tirar endavant projectes de conservació, protecció i difusió de l’Art Rupestre Llevantí. Si en l’edició passada es va apostar per l’acció ‘Portal de jocs de la ruta de l’Art Rupestre’, enguany es treballarà amb projectes que aplicaran les noves tecnologies per tal d’entendre i conèixer la història que amaga aquest patrimoni.

En aquesta línia, el tècnic de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament d’Ulldecona, Agustí Vericat, ha explicat durant el seu pas per Canal 21 Ebre la importància d’aplicar els diferents usos de la tecnologia en aquest tipus de projectes.

La primera d’aquestes accions porta per nom ‘4D VULL, monitorització d’Art Rupestre a Valltorta-Gassulla-Ulldecona’. Es tracta d’un projecte de conservació preventiva a través de models 3D, que permetrà diagnosticar el procés de deteriorament i alteracions de les diferents pintures. En una segona fase, també ajudarà a adoptar les mesures pal·liatives oportunes per la seva conservació.

El segon projecte, ‘e-Art, realitat augmentada i Art Rupestre’ s’aplicarà a través d’un sistema de realitat augmentada que promourà el turisme cultural sostenible unint passat i futur. Així, qualsevol visitant amb un smartphone o tablet que comptin amb sistema Android i iOS podrà veure a escala augmentada les diferents pintures, acompanyades d’una informació contextual adaptable.

L’Art Rupestre Llevantí va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998. Ulldecona i Valltorta-Gassulla són les poblacions que compten amb un patrimoni més important d’art rupestre a Catalunya i el País Valencià. Tots dos projectes, cofinançats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, es desenvoluparan durant la primavera del 2015 i entraran en acció a principis d’estiu.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació