PORTADA | 27/02/2015

El cabal del riu Ebre s’incrementarà més al llarg del cap de setmana


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els embassaments de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix estan deixant anar aquests darrers dies més de 1.500 metres cúbics per segon d’aigua del riu Ebre per tal de generar la capacitat suficient per assumir l’avinguda d’aigua procedent del tram alt i mig del riu Ebre. De fet, la previsió es que dissabte el cabal del riu Ebre arribi als 2.300 metres cúbics per segon a Saragossa. Així, es preveu que a finals del cap de setmana i durant gran part de la setmana vinent els cabals al tram final del riu es puguin incrementar amb l’arribada de l’avinguda resultant de les pluges a la zona de Navarra i Aragó de les últimes hores, i del desgel de la neu.

Avui l’embassament de Mequinensa deixava anar 1.600 metres cúbics per segon, i els de Riba-roja d’Ebre i Flix 1.550 metres cúbics per segon. Aquest desembassament controlat ja ha provocat les primers inundacions al territori, sobretot a les zones habitualment inundables. És el cas d’alguns camps de conreu a tocar del riu a Benifallet o Miravet, o el camp de futbol d’Aldover està completament cobert d’aigua.

La Generalitat manté la prealerta del pla Inuncat per l’elevat cabal persistent al riu Ebre. Des de Protecció Civil es recorda que les activitats d’oci i professionals als rius poden quedar afectades per aquesta situació i és recomanable limitar-les pels cabals de perill que es poden assolir. També assenyalen que cal extremar la precaució prop dels rius i zones inundables i allunyar-s’hi en cas de risc, i respectar sempre el tancament de les zones d’accés a les lleres.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), Protecció Civil també està en contacte permanent amb els ajuntaments de la zona de l’Ebre per garantir el flux d’informació dels cabals circulants i les possibles incidències en cada moment.

D’altra banda, la Generalitat manté per avui en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per vent. Algunes de les ratxes més fortes que s’han registrat aquest divendres han estat a Mas de Barberans amb 119 Km/h; al Perelló amb 107; o Amposta amb 99.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació