RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 31/07/2014
Cinta Bonet // FLIX
Etiquetes de comentaris
Acuamed ja ha extret la meitat dels fangs tòxics de l’embassament de Flix

Ferré defensa la legalitat del catàleg de llocs de treball d’Amposta
Carme Ruscalleda pregonarà la 12a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre
Els treballs d'extracció dels llots tòxics del pantà de Flix ja ha arribat al 50%. Dels 900.000 metres cúbics de fangs , se n'han dragat 450.000. Així ho va explicar la directora del projecte de descontaminació que duu a terme la societat estatal Acuamed, Azahara Peralta, durant una sessió extraordinària del Cercle d'Infraestructures celebrada a Tortosa. L'obra està seguint el calendari previst i estarà enllestida totalment abans d'acabar el 2015. Segons va explicar Peralta, en tres mesos acabaran de retirar la part més complexa dels residus: els metalls pesants, sobretot mercuri, i els organoclorats, els llots que requeriran més tractament posterior per descontaminar-los. Després es faran assajos per comprovar si cal dragar les sorres de la llera del riu.
La directora del projecte de descontaminació del pantà de Flix es va mostrar satisfeta que, malgrat la complexitat de l'obra per la magnitud i per la diversitat de materials que s'han de tractar, s'hagi enllestit la meitat de l'extracció sense cap incidència. Però malgrat que el projecte de descontaminació està complint amb el calendari previst, no és així en el cas de les obres del pla de restitució que queden pendents. Una d'aquestes és la que afecta al Pinell de Brai . Segons va reconèixer la mateixa Peralta, el projecte, redactat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), incloïa un error greu ja que no s'havia efectuat el sondeig previ al lloc on s'ha de fer el pou per captar l'aigua. Peralta va detallar que l'ACA ja ha licitat el sondeig d'investigació, així que espera que es desencalli al més aviat possible.
Executada per l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) l'obra té un cost de 165 milions d'euros, cofinançats en un 70% per la Unió Europea. Es tracta d'una operació pionera en el món científic per l'elevada concentració i diversitat de contaminants en un espai. Es fan una desena de controls d'aigua diaris en diferents punts, i també es fan controls de l'aire, tant d'emissions com d'immissions a dins del municipi de Flix.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER
PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER

EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT