PORTADA | 18/02/2015

Un 63% del instituts realitzen serveis comunitaris en institucions i entitats


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Des del curs 2013-2014, un total de 12 centres educatius de les Terres de l’Ebre realitzen actuacions de Servei Comunitari en col·laboració amb institucions i entitats com Creu Roja, residències d’avis, el parc natural del Delta de l’Ebre o la Fundació Pere Mata. En total, són un 63% dels instituts del territori els que participen en el programa engegat pel departament d’Ensenyament. El Servei Comunitari és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei en un sol projecte on l’alumne posa el seu coneixement i competències al servei dels altres.

La directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, ha explicat que l’objectiu del Departament és que tots els alumnes de secundària hagin realitzat alguna actuació de servei comunitari abans d’acabar l’institut per tal que puguin desenvolupar els coneixements adquirits a classe i valors com el de la solidaritat.

L’objectiu d’Ensenyament és poder sumar al projecte tots els centres educatius de les Terres de l’Ebre en un període de dos anys, una fita que sembla que es podria assolir abans donada la bona rebuda que ha tingut el programa. Un dels centres que ja realitza el Servei Comunitari, és el col·legi Sagrada Família de Tortosa. El seu director, Toni Polo, ha fet una valoració molt positiva dels resultats que ha tingut el programa entre l’alumnat.

Una de les entitats que rep els alumnes que participen al programa és la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa. El president del patronat de la residència, mossèn Josep Maria Membrado, també ha valorat molt positivament l’efecte que té entre els residents comptar amb l’ajuda dels joves.

Aquesta tarda, Ruiz també ha visitat l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta, on ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Pere Mata i els responsables del Servei Comunitari d’aquest centre.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació