PORTADA | 17/02/2015

La marca de l’Ebrebiosfera es posarà en marxa abans de Setmana Santa


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La marca Terres de l'Ebre Reserva de la Biosfera començarà a funcionar de forma efectiva i reconeguda abans de setmana santa, segons ha avançat el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. Els membres del Consell Consultiu, reunit aquest dilluns a la tarda a Tortosa, han pogut conèixer de primera mà el contingut del reglament, que s'ha d'aprovar el pròxim 3 de març, i del logotip de la Reserva, com a elements identificadors que han de permetre promocionar productes, béns i serveis del territori. El conseller Pelegrí ha insistit que la posada en marxa de la marca Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera serà un pas “definitiu” i “estratègic” per dinamitzar aquest territori.

El reglament, precisament, defineix les condicions concretes a partir de les quals productors, establiments i entitats podran sol·licitar, voluntàriament en tots els casos, l'ús de la marca als seus productes, béns i serveis un cop superin el procés d'avaluació i acreditació per part del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre, el Copate.

Les sol·licituds hauran de superar requisits com estar elaborats, obtenir-se o realitzar-se dins de la zona de la Reserva o la seva àrea d'influència. S'ha pensat, en aquest sentit, que en formin part productes com l'oli, l'arròs, la fruita dolça, l'horta, els cítrics, els fruits secs, els vins, els ous, la mel, els carnis, la pesca, els bivalves i l'artesania alimentària i la no alimentària. També s'estableixen les condicions que han de complir allotjaments, restaurants, centres d'interpretació i serveis turístics de la Reserva.

Un cop aprovada, els sol·licitants assumeixen un contracte d'ús de la marca per tres anys, que es podrà revisar i prorrogar si es compleixen els requisits. El reglament defineix també els criteris per presentar el logotip al costat de les marques comercials, amb l'objectiu d'evitar que es desvirtuï.

La segona reunió del Consell Consultiu ha posat també sobre la taula el model de governança de la Reserva de la Biosfera, al voltant del nou Copate.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació