TERRA ALTA I MATARRANYA | 05/02/2015

Urbanisme denega el pla especial del dipòsit de residus del Pinell de Brai


Cinta Bonet // EL PINELL DE BRAI
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha denegat el Pla especial del dipòsit controlat de residus industrials que diverses empreses projectaven en unes antigues argileres del Pinell de Brai. Un projecte d’abocador que els veïns del Pinell van rebutjar majoritàriament en un referèndum l’any 2010 i que no entrava en la planificació de gestió de residus de la Generalitat. De fet, l’Agència Catalana de Residus ha emès un informe desfavorable al projecte cosa que, més enllà de les múltiples al·legacions presentades, ha estat determinant perquè Urbanisme hagi tancat la tramitació urbanística d’aquest pla.

D’altra banda, Urbanisme sí que ha aprovat el pla parcial que afecta el sector industrial on es troben les naus de l’antiga Lear, i que van quedar en desús. Aquest pla no permet fer nova edificació sinó adequar el sostre actual i subdividir-lo per facilitar l’arribada de noves activitats econòmiques.

Urbanisme també ha valorat el projecte del tanatori municipal de Móra la Nova. Una sentència va anul·lar la llicència d’obres del nou equipament després que el jutge considerés que la classificació dels terrenys en què està ubicat l’antic escorxador és sòl no urbanitzable de valor agrícola, i que abans de concedir la llicència d’obres per fer-hi el tanatori haurien d’haver modificat les normes subsidiàries de Móra la Nova. L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, va afirmar que la planimetria situa l’edifici en sòl urbà, que l’Ajuntament recorreria la sentència i que buscarien la validació del projecte per part Urbanisme. Una validació que han aconseguit amb l’aprovació de la regularització urbanística de l’espai.

També han aconseguit el vist-i-plau de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre una modificació urbanística al Poblenou del Delta per la construcció d’un hotel d’uns 800 metres quadrats, i també l’ampliació d’un celler vitivinícola a Horta de Sant Joan.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació