CATALUNYA | 06/06/2016

Nombrosa representació ebrenca i política en la manifestació a Barcelona


Cinta Bonet // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


En la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre a Barcelona contra el Pla Hidrològic de l’Ebre hi van participar nombrosos alcaldes de les Terres de l’Ebre. Tots van coincidir en la importància de lluitar tots plegats en la defensa del riu i aconseguir que Europa doni un toc d’alerta a l’Estat espanyol.

També hi va assistir l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, o l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, així com una àmplia representació del PSC de Tortosa i les Terres de l’Ebre, com el portaveu del PSC a l’Ajuntament, Enric Roig o el candidat del PSC al Senat per Tarragona, Joan Sabaté. També es va poder veure al candidat al Senat d’En Comú Podem i portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan. Des d’ERC hi va participar el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, i el cap de llista d’ERC, Gabriel Rufián, qui va explicar que la seva presència responia a la voluntat “d'interpel·lar les autoritats supranacionals” ja que va dir que de l'Estat espanyol no n'esperen “absolutament res”. En un sentit similar es va expressar el candidat de CDC a les eleccions, Francesc Homs, acompanyat de l’eurodiputat, Ramon Tremosa, qui es va mostrar convençut que la lluita es guanyarà a Brussel·les. D'altra banda, l'eurodiputat Francesc Gambús, va recordar que Europa sempre ha estat un aliat de les Terres de l’Ebre.

Per part del PSC, Assumpta Escarp va defensar el cabal ecològic del riu però va afegir que sobretot defensen que es faci un pla “amb el consens de les comunitats autònomes”. El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va afirmar que tot i que l’estratègia ha canviat, buscant la confrontació d’interessos, tothom té clar que la lluita de l’Ebre és una lluita de tots.

El sindicat agrari Unió de Pagesos amb els seus tractors i la UGT i CCOO també es van sumar a la mobilització.

Jóvens de les Terres de l’Ebre, l’ANC o Òmnium Cultural, amb Jordi Cuixart, al capdavant també van sortir al carrer en defensa de l’Ebre i el seu Delta.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació