CATALUNYA | 06/06/2016

15.000 persones es manifesten a Barcelona perquè Europa aturi el Pla Hidrològic de l’Ebre


El conseller Rull afirma que el Pla Hidrològic és dolent per a les Terres de l'Ebre i també per al conjunt de Catalunya

Cinta Bonet / ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Unes 15.000 persones es van manifestar aquest diumenge pels carrers de Barceona en defensa del riu Ebre i el seu Delta. Milers d’ebrencs però també més de 60 entitats, sindicats i partits polítics, excepte Ciutadans i el PP, van participar en la manifestació de la Plataforma en Defensa de l’Ebre que es va plantejar com una continuació de la gran manifestació del passat 7 de febrer a Amposta amb 50.000 persones. Una riuada de gent va sortir a les 12 hores de la plaça Universitat per defensar que la lluita per l’Ebre és la de tot un país i no només d’un territori. Però, sobretot, com va remarcar el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, per convèncer la Comissió Europea que faci modificar l’actual Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre al govern espanyol.

Per la seva part, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va destacar que el pla hidrològic proposat pel govern espanyol és “dolent per als cabals ecològics, per al delta i per als regadius perquè no aposta per la seva modernització”. Rull va remarcar que el Govern continuarà “lluitant amb totes les energies” contra aquest pla a través d'un contenciós-administratiu a l'Estat i a través de la Unió Europea.

La presidenta del Parlament Carme Forcadell, també va participar en la manifestació i va dir que “l'Ebre sense cabals és la mort del Delta i això no és només dolent per a la gent del territori sinó per a tot el país”.

Per la seva part, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar que com a representant de la capital del país cal “defensar els bens comuns, l'aigua, el delta com a ecosistema” i va afegir que el que està en joc és “el futur dels fills”.

La manifestació va recórrer el carrer Pelai, va passar per la plaça de Catalunya i va baixar per Via Laietana fins arribar a la plaça de la Catedral, on van tenir lloc diversos parlaments i actuacions musicals. En tot moment es va mantenir l'ambient festiu i reivindicatiu sota els clams de “Lo riu és vida, No al transvasament” i “Ni un pam de terra, ni una gota d'aigua”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació