TERRA ALTA I MATARRANYA | 30/01/2015
Etiquetes de comentaris
El brot de sarna a les cabres del Port ja afecta un centenar d’animals
Cinta Bonet // HORTA DE SANT JOANFerré defensa la legalitat del catàleg de llocs de treball d’Amposta
Carme Ruscalleda pregonarà la 12a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre
El brot de sarna que afecta la població de cabra salvatge dels Ports ha repuntat en la darrera setmana i ja són 96 els animals afectats per la malaltia, detectats pel Cos d'Agents Rurals (CAR). D'aquests, s'han abatut 38 exemplars en el marc de l'aplicació de la primera fase del Pla de control de la sarna dissenyat pel Departament d'Agricultura i la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquests animals s’han detectat entre els termes municipals de Bot, Prat de Comte , Horta de Sant Joan i Gandesa, a la Terra Alta, al nord de la Reserva Nacional de Caça però encara fora dels seus límits. El director general de Medi Ambient i Biodiversitat, Antoni Trasobares, ha defensat l'actuació del Departament davant la confirmació de la presència de sarna en cabres salvatges l'11 de desembre passat, després d'algunes crítiques de l'Associació Professional d'Agents Rurals.
En aquesta línia, Trasobares ha remarcat que s'està treballant amb tots els mitjans del Departament per actuar contra el brot de sarna i d'acord el consell dels experts de la facultat de Veterinària de la UAB. Des del Departament també s’ha explicat que durant les properes setmanes es podria entrar en la segona fase del Pla de control. El subdirector de caça i activitats cinegètiques, Jordi Ruiz, ha explica que en aquesta fase, l’objectiu no és eliminar els animals infectats per contenir-la sinó garantir que els animals tinguin les millores condicions per fer-se resistents a la sarna i deixar que la malaltia tingui la seva evolució natural, la qual cosa, assenyala que ha de contribuir a recuperar i regenerar la població de cabra.
En aquesta línia, el subdirector de caça i activitats cinegètiques ha assegurat que el procés de la sarna és lent i que el brot afecta de manera no simultània i, per tant, l'afectació no serà global.
El cap del servei de sanitat animal a Terres de l'Ebre, Joan Cladelles, també ha explicat que s’han inspeccionat a través dels serveis tècnics de sanitat animal totes les explotacions ramaderes de cabra de la zona i no s’ha detectat cap exemplar infectat.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER
PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER

EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT