PORTADA | 08/01/2016

Concentració urgent a Tortosa per l'aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre


El govern espanyol havia d'aprovar de manera definitiva el Pla Hidrològic de l’Ebre abans d’acabar el 2015, tal com marcava el calendari de la Comissió Europea

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat, de manera urgent, una concentració de rebuig per l'aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre (PHE) per part del Consell de Ministres d'aquest divendres. El moviment antitransvasament ha advertit reiteradament de les greus conseqüències que tindrà el nou Pla Hidrològic sobre el territori, i en especial sobre el Delta. La concentració serà a les 19.30 a la plaça del Carrilet, just davant del CAP del Temple.

El govern espanyol havia d'aprovar de manera definitiva el Pla Hidrològic de l’Ebre abans d’acabar el 2015, tal com marcava el calendari de la Comissió Europea. El projecte va rebre dos advertiments de Brussel·les durant el 2015, en què exigien la revisió d’una desena de punts del document.

Segons la PDE, els problemes que podria portar l’aprovació definitiva del PHE vindrien per la polèmica del projecte, que contempla una previsió d’aigua per abastar 465.000 hectàrees més de regadiu en el període 2016-2021 de les 950.000 que preveu l’actual. A més, contempla també 52 embassaments, sumats als 20 que hi ha. Tot plegat està qüestionat per Brussel·les, que veu la xifra plantejada excessiva. D’altra banda, la falta de consens en l’aprovació al Consejo Nacional de l’Agua també és un punt a tenir en compte: els governs de Catalunya, Navarra, Euskadi i València el van qüestionar.

Un cop aprovat definitivament pel Consell de Ministres, la PDE pot iniciar la lluita jurídica tant en l'àmbit estatal com europeu, tot denunciant incompliments en les directives europees. En una de les últimes assemblees de la PDE, l’entitat ja va anunciar que organitzarien mobilitzacions per lluitar per la no aplicació del PHE a partir del febrer “en clau europea”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació