PORTADA | 21/12/2015

Bel i Aubà seran els representants ebrencs al Congrés i al Senat


Joan Bertomeu perd el seu escó al Congrés, mentre que Joan Sabaté perd la seua condició de senador

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El tortosí Ferran Bel, alcalde de Tortosa, i el republicà Miquel Aubà, seran els representants ebrencs al Congrés i al Senat, respectivament. No han pogut mantenir la representació a la Cambra Baixa i a la Cambra Alta el fins ara diputat del PP, el deltebrenc Joan Bertomeu, ni el senador de l’Entesa, Joan Sabaté. A les Terres de l’Ebre, ERC s’ha situat com la força més votada amb el 23’20% dels vots seguida d’En Comú Podem amb el 19’69% dels vots, DL ocupa la tercera posició amb el 17’76% dels vots i en quart lloc trobem el PP amb el 16’07% dels vots. La nit electoral, els representants de les candidatures feien una valoració dels resultats.

El candidat ebrenc d’En Comú Podem, David Jarque, es va reunir a Tarragona amb el cap de llista, Fèlix Alonso. La militància va esclatar d’eufòria en conèixer la victòria de la llista de confluència d'esquerres a la demarcació. Entre crits de "Sí que es pot!", el seu candidat, Alonso va assegurar que treballarà des del Congrés per defensar les infraestructures del territori. Des d’ERC, el candidat al Senat, Miquel Aubà, mostrava la seva satisfacció per haver aconseguit representació a la Cambra Alta.

Des del PSC reconeixen que no havien obtingut els resultats esperats i lamentaven no haver pogut mantenir la representació ebrenca al Senat. El candidat del PSC al Senat, Joan Sabaté, es va mostrar convençut que havien fet una bona campanya però va dir que caldrà reflexionar sobre els resultats obtinguts amb la vista posada al Congrés de la Federació que se celebrarà a la primavera.

El candidat de Democràcia i Llibertat, Ferran Bel, va seguir la nit electoral des de la seu de la formació a Tarragona. La diputada de Junts pel Sí i tinent d’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que les forces sobiranistes havien guanyat a Tortosa i també a la resta de Catalunya, i que s’havia visualitzat una aposta clara pel dret a decidir.

Des de Ciutadans també es van mostrar molt satisfets per haver aconseguit un diputat a Tarragona mentre que a Unió es mostraven força resignats per haver quedat fora del Congrés. Amb tot, el candidat ebrenc d’Unió al Senat, Antoni Polo, insistia que continuaran treballant des del diàleg per un catalanisme centrat.

El candidat ebrenc del PP, Joan Bertomeu, també va compartir la nit electoral amb la resta de membres de la llista des de Tarragona.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació