PORTADA | 21/12/2015

En Comú Podem guanya a Tarragona i ERC a l’Ebre


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El PP ha guanyat les eleccions al Congrés dels Diputats del 20 de desembre amb 123 escons. Són 63 escons menys que el 2011, amb una participació que ha pujat una mica més de quatre punts. En segon lloc s’ha mantingut el PSOE, amb 90 escons, 20 menys que fa quatre anys, mentre que Podem i Ciutadans irrompen amb 69 i 40 escons respectivament. Pel que fa a Catalunya, el vencedor dels comicis és En Comú Podem. Aquesta coalició també ha estat la força guanyadora al conjunt de les comarques que Tarragona, on s'han elegit sis representants al Congrés dels Diputats. Ara bé, si ens fixem només amb les Terres de l’Ebre, ERC s’ha situat com la força més votada amb el 23’20% dels vots seguida d’En Comú Podem amb el 19’69% dels vots, DL ocupa la tercera posició amb el 17’76% dels vots i en quart lloc trobem el PP amb el 16’07% dels vots.

El vot a la demarcació de Tarragona ha quedat molt repartit i hi ha hagut un empat a sis on només Unió ha quedat fora. A poca distància d'En Comú Podem, que ha obtingut el 20’65% dels vots, ERC puja i ascendeix a la segona posició amb un diputat i el 17,48% dels vots. El PSC es queda amb la tercera posició amb un diputat i el 15,78% dels vots; mentre que Democràcia i Llibertat (DL) rebaixa a la meitat el percentatge de vot obtingut fa quatre anys i baixa al quart lloc, molt a prop dels socialistes, i obté un diputat. C's i PP queden en cinquena i sisena posició amb un diputat cadascun. Els sis diputats al Congrés per a la demarcació de Tarragona són: Fèlix Alonso (En Comú Podem); Jordi Salvador (ERC); Joan Ruiz (PSC); Ferran Bel (DL); Sergio del Campo (C's) i Jordi Roca (PP). Així, l’únic diputat ebrenc serà Ferran Bel, ja que el fins ara diputat del PP, el deltebrenc Joan Bertomeu, no manté l’escó.

Les Terres de l’Ebre també tindran un senador, el republicà Miquel Aubà, exalcalde de Gandesa. El primer senador de la Terra Alta. En concret, els senadors de Tarragona elegits són dos d’ERC, Miquel Aubà i Josep Rufà; un de En Comú Podem, Celia Cánovas,; i un altre de DL, Carles Pellicer. Amb aquest resultats, el tortosí Joan Sabaté no seguirà a la Cambra Alta. En concret, DL perd un senador en relació amb el resultat de Convergència i Unió i el PSC perd els dos que tenia a Tarragona, En Comú Podem en guanya un i ERC en guanya dos.

La participació a la demarcació de Tarragona ha estat del 68,48% i l'abstenció del 31,52%. Els vots nuls han suposat el 0,89% i un 0,72% han sigut en blanc.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació