TORTOSA | 11/08/2015

Moció de CiU i ERC per millorar la tramitació de documents a la comissaria


Sílvia Alarcón // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els grups municipals de CiU i ERC a l’Ajuntament de Tortosa presentaran conjuntament una moció per traslladar al Govern de l’Estat la necessitat de donar solució als problemes que es donen a la comissaria de la Policia Nacional de Tortosa en la tramitació de documents públics. Així, en la moció els dos grups demanaran que es trobin solucions immediates i amb caràcter permanent, més enllà de les que s’han portat a terme fins ara.

El text de la moció exposa el greu problema que generen les llargues cues que es produeixen en el tràmit de les documentacions per la manca de personal i el fet de no donar cites prèvies, provocant dèficits en el servei d’atenció al públic. Tot i que ha quedat palès que des de la mateixa comissaria de la Policia Nacional s’han intentat trobar solucions, aquestes han resultat del tot insuficients fins al moment.

Aquest problema es repeteix cada matí a la comissaria, tot i que durant els mesos d’estiu les cues són més llargues per la gran demanda de tramitació de passaports. Aquest dimecres eren una cinquantena de persones que des de la matinada feien cua, per aconseguir un dels vuit números per a passaport i 17 per al DNI que es repartien per tramitar la documentació aquest mateix matí. Aquesta és l’opció d’urgència, ja que l’altra forma d’obtenir aquesta documentació és a través del web www.citapreviadenie.es, on es pot demanar cita prèvia. Tot i això, en els mesos d’estiu la llista d’espera augmenta, i en el cas de la comissaria de Tortosa no es pot reservar hora fins la segona quinzena de setembre, donat la demanda de peticions.

Canal 21 Ebre ha parlat amb alguns dels usuaris que aquest dimarts al matí feien cua fora de les dependències de la Policia Nacional, i han exposat les complicacions que han trobat per tramitar el DNI o el passaport.

A banda de la moció presentada per ERC i CiU a Tortosa, el Síndic de Greuges també ha obert una investigació d’ofici per aclarir els motius de les cues nocturnes de ciutadans estrangers davant de les comissaries de Tarragona i Tortosa. Aquesta investigació pretén recomanar mesures per evitar les condicions amb què es troben els ciutadans que han de dur a terme alguna gestió en aquestes dependències.

La problemàtica de les cues nocturnes de ciutadans estrangers no és nova, ja que l’any 2004 el Síndic ja va denunciar el col·lapse de l’oficina d’estrangers a Barcelona.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació