RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 17/07/2015

Territori i Adif pacten la instal·lació de màquines expenedores a Móra la Nova


Cinta Bonet // MÓRA LA NOVA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que ha acordat amb Adif i Renfe que es mantingui la venda de bitllets de tren a l'estació de Móra la Nova a través de màquines expenedores. Aquest dimecres, la Plataforma Trens Dignes denunciava que Adif vol eliminar la venda de bitllets de l'estació, perquè fins ara se n'encarregava el personal del bar de l'estació i Adif no tindria intenció de renovar-los el contracte, que s'acaba aquest diumenge 19 de juliol. De fet, per dissabte al migdia han convocat una manifestació al pàrquing de l’estació. Però Territori i Sostenibilitat sosté que a partir del 20 es vendran bitllets a bord del tren mentre s'instal·len màquines de venda automàtica i validadores a l'estació. Des del Departament també s'indica que s'ha demanat a Adif i Renfe que aquest procés sigui el més breu possible, i que s'intentarà que sigui en poques setmanes. Tanmateix, Territori i Sostenibilitat també ha explicat que s'ha renovat el contracte amb el concessionari, que presta servei informació i atenció a l'usuari, per mantenir-lo operatiu a l'estació. Però no per a la venda presencial de bitllets.

La instal·lació de màquines expenedores és una solució que no acaba de convèncer a Móra la Nova i a la comarca. El portaveu d’ERC a la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, ha afirmat que l’estació de trens de Móra la Nova és l’única de la zona que expedeix la targeta daurada i accepta les reclamacions dels usuaris, per la qual cosa afirma que “no n’hi ha prou, amb una màquina expenedora de bitllets”. Si Adif continua endavant amb l’eliminació de la venda de bitllets, la primera estació catalana des de l'Aragó per la línia R15 serà la de Reus, on hauran d'acudir els viatgers per qualsevol qüestió relacionada amb els trens. L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, ha remarcat que la decició d’Adif és totalment “arbitrària” i acabarà comportant el tancament de l’estació amb la pèrdua dels dos llocs de treball de les persones que gestionen el bar, però també que els viatgers hagin d’esperar el tren al ras. Tampoc considera una bona solució la instal·lació de màquines expenedors l’exalcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza. Des de Trens Dignes recordaven que, mensualment, es venen uns 3.000 bitllets a l'estació de Móra la Nova, i es fan més d'un centenar de noves targetes dorades.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació