RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 15/07/2015

Alerta per l’eliminació de la venda de bitllets a l’estació de tren de Móra la Nova


Cinta Bonet // MÓRA LA NOVA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha denunciat que Adif vol eliminar la venda de bitllets a l’estació de Móra la Nova. Per a la Plataforma es tracta d’un greuge més, una decisió “inacceptable i una manca de sensibilitat i responsabilitat per part d’Adif i del ministeri de Foment”. Actualment, la venda de bitllets de Móra la Nova està gestionada pels responsables del bar de l’estació a través d’un conveni amb Adif, després que l’empresa decidís eliminar el personal propi i les taquilles, ara fa quatre anys. El contracte acaba aquest proper diumenge 19 de juliol i l’ens estatal ja hauria anunciat la intenció de renovar-lo.

La comunicació per part d’Adif hauria arribat als responsables aquest mateix dilluns 13 de juliol. Per la Plataforma Trens Dignes aquest fet mostra la desídia del govern espanyol “més preocupat en malbaratar fons construint línies d’alta velocitat que no pas en oferir un servei real de proximitat al ciutadà”, ja que suposa deixar sense un servei digne a milers d’usuaris. En aquest sentit, assenyalen que a l’estació de Móra la Nova es venen de l’ordre de 3.000 bitllets mensuals i que l’eliminació de la venda de bitllets a l’estació implica un “perill real” de convertir en abaixador una de les estacions de referència del territori, ja que no només dóna servei a la comarca de la Ribera d’Ebre, sinó també a la Terra Alta.

Des de la Plataforma Trens Dignes també assenyalen que aquest nou escenari suposaria que la primera taquilla catalana per la línia que vé de Saragossa fos Reus. Cap estació de la Ribera d’Ebre ni del Priorat oferiria servei de venda de bitllets. A més, assenyalen que tenint en compte que el contracte de taquilles i d’explotació del bar estan vinculats, podria ser que a partir del mes de setembre, els caps de setmana l’estació estaria totalment tancada.

La Plataforma Trens Dignes iniciarà amb urgència contactes amb les institucions del territori per tal de coordinar accions conjuntes de protesta i, tot que no es competència directa del govern català, esperen una intervenció “contundent” al respecte.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació