CULTURA | 09/09/2014
Etiquetes de comentaris
El patrimoni rupestre d’Ulldecona és l’escenari d’un conte
Cinta Bonet // ULLDECONAFerré defensa la legalitat del catàleg de llocs de treball d’Amposta
Carme Ruscalleda pregonarà la 12a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre
Les pintures rupestres d’Ulldecona són l’escenari del primer conte infantil de l’arqueòloga i tècnica de col·leccions de fòssils de l’institut Català de Paloecologia Humana i Evolució Social, Núria Ibáñez. El conte es titula Un tresor dins la muntanya i ha estat publicat per Onada Edicions. Es tracta del primer de la col·lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume, destinada a fomentar i donar a conèixer la cultura, el patrimoni i la natura del territori entre xiquets de 8 a 12 anys. De fet, són dos xiquets de deu anys, la Bàrbara i el Jaume, els qui descobriran diferents indrets del Montsià a través de les seves aventures.
Ibáñez ha explicat que el primer conte té com a escenari Ulldecona i les seves pintures rupestres. En la presentació del conte, l’autora d’Un tresor dins la muntanya ha explicat que per escriure’l s’ha basat en les seues pròpies experiències i que alhora ha volgut incloure fotografies de cadascun dels indrets que apareixen al conte per promocionar els pobles del Montsià i el seu patrimoni. Ibáñez va insistir que l’objectiu és que els xiquets entenguin i respectin el patrimoni de la comarca, i també promocionar-lo.
Per la seva part, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué, ha celebrat la sortida al mercat d’aquesta col·lecció de contes sobre el Montsià i l’aposta que ha fet l’autora pel patrimoni d’Ulldecona i de la comarca. En el conte també hi han participat la il·lustradora Míriam Cid, el fotògraf Alfred Blanch mentre que Anna Soterrat s’ha encarregat del tractament de les imatges.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT