RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 28/08/2014
Etiquetes de comentaris
Jardí insisteix en què cal mantenir l’impost català a les nuclears i eliminar l’estatal
Cinta Bonet // TIVISSAFerré defensa la legalitat del catàleg de llocs de treball d’Amposta
Carme Ruscalleda pregonarà la 12a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre
El president de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, insisteix en mantenir l’impost català sobre l’energia nuclear, i que aquest reverteixi en el territori on es produeix. Jardí ha afirmat que té un “màxim respecte” a la sentència del Consell de Garanties Estatutàries en què dictamina que l'impost sobre la producció termonuclear d'energia elèctrica presentat pel Govern de la Generalitat és inconstitucional, perquè "no queda acreditada la seva finalitat ambiental", i per tant no es pot diferenciar "clarament" de l'impost estatal sobre el valor de la producció de l'energia elèctrica. El dictamen arribava aquest mateix mes d’agost després de que el Partit Popular de Catalunya (PPC) portés al Consell de Garanties diferents articles d'aquest projecte de llei, perquè considerava que l'objecte de l'impost que es pretén crear és "plenament coincident amb l'estatal ja existent".
Jardí reconeix que el dictamen no deixa de ser la prova que a Catalunya hi ha una doble imposició i que s’ha d’eliminar un dels impostos. En aquest sentit, Jardí defensa que el que cal revocar l’impost estatal i mantenir el català ja que considera que és de “justícia” que l’impost reverteixi en el territori on es produeix el 70% de l’energia de Catalunya.
El Govern català va aprovar al febrer el projecte de llei per crear un nou impost ambiental a la producció nuclear a Catalunya. Amb aquest nou impost, la Generalitat preveu recaptar unes 43,2 milions d'euros anuals procedents dels tres reactors catalans: Ascó I, Ascó II i Vandellós II. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va defensar que la mesura no tenia un afany recaptatori, sinó que segueix les recomanacions de la Unió Europea. Així mateix, va explicar que els diners permetran, en part, finançar inversions públiques orientades a la millora de l'entorn i també a incentivar conductes més respectuoses amb el medi ambient. És el cas, per exemple, del dragatge del port dels Alfacs. Una actuació que el Govern ja ha iniciat, i que ha de permetre que la multinacional Cemex mantenir l'activitat a la planta del Montsià durant un mínim de deu anys. Però el Partit Popular acusava el govern d’aplicar una doble imposició sobre un mateix fet, i ja ha demanat a la Generalitat la supressió de l’impost a les nuclears.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT