PORTADA | 28/04/2015

El COPATE i l’Ajuntament de Barcelona impulsen Smart Àrees


Cinta Bonet // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a l’impuls d’iniciatives en l’àmbit de la sostenibilitat i ecoeficiència de les ciutats i territoris intel·ligents, les conegudes com Smart Àrees. En el marc d’aquest conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, ambdues institucions han acordat, entre d’altres, identificar sinergies en els àmbits forestal, agraris, litorals i urbans de Barcelona i àrea metropolitana i les Terres de l’Ebre per impulsar iniciatives comunes sobre tecnologies de millora ambiental i sostenibilitat, com ara salubritat i control de plagues, protecció del litoral, agricultura de precisió o desenvolupament de serveis turístics. També a posar en valor la consideració de Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. El president del COPATE, Joan Castor Gonell, va explicar que la idea és compaginar la declaració de Reserva de la Biosfera amb la generació d’una economia sostenible, i que tenir Barcelona al costat pot beneficiar el territori.

En el mateix sentit es va expressar el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès.

L’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona també es compromet a assessorar en la creació de start-ups, proves pilot i de benefici mutu; assessorar en la creació d’un Ateneu de Fabricació a les Terres de l’Ebre; a més de valorar la possibilitat d’impulsar un fòrum periòdic al territori sobre la temàtica Smart Regional i Smart Rural. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà i president de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, ha posat com exemple de combinació de l’activitat natural i humana l’experiència del Delta de Llobregat.

El conveni no comporta cap obligació econòmica per cap de les dues parts, però sí el compromís a assignar els recursos humans i materials necessaris per a la realització de les tasques pròpies d’aquesta col·laboració.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació