AMPOSTA | 24/04/2015

Fum de caliquenyo, el musical del Mercat a la Plaça d’Amposta


Cinta Bonet // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta comptarà enguany amb l’estrena d’un espectacle únic a la ciutat i les Terres de l’Ebre. Es tracta de Fum de caliquenyo, una obra de teatre musical en dos actes que, per encàrrec de l’Ajuntament d’Amposta, ha escrit J. Miquel Simón per ser representada durant la Festa del Mercat a la Plaça, que se celebrarà del 15 al 17 de maig. El projecte ha estat gestat per part de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta juntament amb un equip artístic format per professionals de la música, el cant, la dansa i l’escenografia. La composició de les peces musicals i de cant ha estat realitzada pel músic i compositor ampostí Tomàs Simón, qui dirigeix també els tallers de cant de solistes i cors, així com la direcció musical. La direcció teatral i coreogràfica va a càrrec de Jacqueline Biosca, i el projecte i direcció escenogràfica és a càrrec de Maria Pons. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha recordat que enguany la Festa s’emmarca dins del centenari de la col·locació de la primera pedra del pont penjant i que per l’ocasió s’han programat diverses activitats i es comptarà amb la presència del president de la Generalitat, però que sens dubte una de les novetats més importants serà aquest musical.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Mar Panisello, ha destacat que és el primer musical de creació pròpia de totes les Terres de l’Ebre.

El fil argumental agafa com a punt de partida el dia en que es posa la primera pedra del Pont Penjat, el 15 d’agost de 1915, i s’estira al llarg dels dies posteriors a aquesta data per mostrar-nos les tribulacions d’un jove pagès enamorat que veu com la seva estimada li és arrabassada, a desgrat i amb el vistiplau del seu pare, pel fill capriciós d’un terratinent autoritari. A partir d'aquí, la trama es desenvolupa a través de diàlegs punyents i cançons carregades d'ironia i cinisme que alhora traspuen endresa i “mala llet”. El compositor del musical ha explicat que tot i l’argument és d’una obra d’època, l’estètica de la música és actual.

L'obra està estructurada en diversos números musicals i coreogràfics que realcen el caràcter dramàtic de cada escena, i està protagonitzada per 15 actors principals.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació