PORTADA | 20/04/2015

Més de 5.000 taurins es manifesten a Amposta en defensa del bous


Cinta Bonet // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Uns cinc-mil taurins ebrencs es van manifestar aquest diumenge a Amposta en defensa dels bous. La resposta de la ciutadania va superar totes les expectatives i la manifestació en defensa de la tradició taurina va ser multitudinària, amb més de 50 penyes representades, també del País Valencià i l'Aragó. Sota el lema “Sí als bous” els taurins van reclamar “llibertat i respecte”. Es consideren castigats per l'opinió pública i assenyalats pels animalistes. Estan cansats de la incomprensió i de les crítiques i van deixar clar que seguiran lluitant per les temptes amb públic d’Alfara de Carles o els bous a la mar, entre altres.

En la manifestació també es van poder veure representants polítics i alcaldes del territori, com el d’Amposta, Manel Ferré, i el de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, que van defensar els bous i la seva tradició al territori.

La marxa va arrencar des del pavelló firal d'Amposta i va recórrer l'avinguda de la Ràpita fins a la plaça de l'Ajuntament. Al final, es va llegir el manifest amb què l'Agrupació taurina ebrenca va fer quatre exigències al Govern: solucions "immediates" per a la celebració dels bous a la mar que es fan a les Cases d'Alcanar. També que es faci una revisió de les taxes que es paga en cada celebració amb bous al Col·legi de Veterinaris, que la festa dels bous sigui declarada com element festiu i patrimonial d'interès nacional i, per últim, es va exigir una solució ràpida per a la celebració de les temptes amb presència de públic. El problema ha afectat greument la població d'Alfara de Carles, on dues ramaderies han patit la prohibició de fer-les. L’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, va lamentar que el Parlament encara no hagi donat a resposta a la problemàtica del poble.

Justament l'entrada de la penya taurina d'Alfara de Carles a la plaça de l'Ajuntament d'Amposta ha estat un dels moments més emotius de la manifestació.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació