CULTURA | 12/03/2015

El Molló centrarà l’estudi de la relació de les comunitats prehistòriques amb el riu


Cinta Bonet // MÓRA LA NOVA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Museu de les Terres de l’Ebre ha presentat aquest dijous el projecte arqueològic de recerca i difusió “III-II mil·lenni aC. a les Terres de l’Ebre”, que té com a objectiu conèixer la dinàmica de les comunitats prehistòriques de les Terres de l’Ebre, en un moment entre el neolític final i l’edat del bronze, quan es consoliden les societats pageses. El projecte es desenvoluparà en quatre anys i pren com a punt de referència el jaciment del Molló, a Móra la Nova. Tant a nivell terrestre com fluvial, la vall de l’Ebre és escollida per les diverses poblacions humanes entre el IV i I mil·lenni. En aquest context, el catedràtic de Prehistòria i director de l’equip de recerca GRAMPO de la UAB, Miquel Molist, ha remarcat que la possibilitat d'estudiar de manera exhaustiva el jaciment del Molló suposa una gran oportunitat per comprendre el procés formatiu i evolutiu d’un assentament a l’aire lliure i amb una important ocupació prehistòrica en un entorn pla, proper a la terrassa fluvial, que serà propi de societats agrícoles.

En aquest sentit, Molist, ha destacat que l’objectiu bàsic de l’estudi al jaciment del Molló és conèixer les relacions de les comunitats prehistòriques amb el riu Ebre, un aspecte molt poc documentat.

L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha destacat la rellevància del projecte i les investigacions que es fan al voltant del jaciment del Molló. En aquest sentit, prèviament a aquest projecte, l’any 2013 el Museu de les Terres de l’Ebre i el doctor Molist van signar un conveni de col·laboració per dur a terme un projecte d’investigació del jaciment arqueològic del Molló, situat entre Móra la Nova i Tivissa, i que s’ha centrat en estudiar i analitzar els materials de les diferents intervencions dipositats al Museu. Aquest any es preveu poder oferir els seus primers resultats.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació