CATALUNYA | 23/11/2016

Vicent Guimerà (L'Antic Molí): 'No ens esperàvem l'estrella Michelin, tot i que estàvem convidats a la gala'


Gustau Moreno // ULLDECONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona, amb el xef Vicent Guimerà, va aconseguir aquest dimecres al vespre la tercera estrella Michelin per a la cuina ebrenca. De fet, és la segona per a la restauració d'Ulldecona, després de l'estrella que també va aconseguir l’any 2013 el restaurant Les Moles, de Jeroni Castell. Durant una entrevista telefònica a Canal 21 Ebre, Guimerà ha dit que no s’esperaven aquest reconeixement, tot i que havien estat convidats a la gala que va celebrar-se a Girona. El xef de L’Antic Molí ha volgut destacar que Ulldecona ja té dues estrelles Michelin.

Guimerà, que enguany també ha estat reconegut amb el guardó de millor Cuiner de l’Any, ha definit com és la cuina de L’Antic Molí. La notícia de l’estrella Michelin per a L’Antic Molí ha agafat el personal de vacances, ja que el restaurant està tancat fins el proper 1 de desembre. Guimerà ha dit que no tenen previst avançar la tornada, però que en pocs dies ja es posen a la feina de portes endins.

La primera estrella Michelin del territori va ser, el 2009, la de Fran López, el xef del restaurant de l'hotel Villa Retiro de Xerta, que dimecres va aconseguir la seua segona estrella, aquesta vegada per al restaurant Xerta de Barcelona. A banda, tant Les Moles com el restaurant de l'hotel Villa Retiro conserven les seues estrelles Michelin. A l'altra banda del riu Sénia, ha guanyat la seua primera estrella el xef Raúl Resino, de Benicarló.

En total, la cuina catalana ha sumat set nous reconeixements de la prestigiosa Guia Michelin. El restaurant Lasarte, l'aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella. Aquest és l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorpora a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no ha pogut sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona. La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un 'macaró' amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). / Foto ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació