PORTADA | 12/11/2016

L'Ebre celebra l'aturada de l'Euromed a l'Aldea després de 20 anys de reivindicacions


Trens Dignes ha celebrat que s'hagi complert una reivindicació que institucions, empresaris i sobretot ciutadans demanaven des de feia temps

Cinta Bonet // L'ALDEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Després de 20 anys de reivindicació a les Terres de l'Ebre, un tren Euromed procedent de Barcelona va fer aturada aquest dissabte a l'estació de l'Aldea. La Generalitat ha invertit 1,6 MEUR a aconseguir que aquests Euromeds facin parada a l'Ebre i 200.000 euros més per impulsar busos llançadora. El conseller de Territori, Josep Rull, que aquest dissabte va fer el trajecte des de Barcelona fins a l'Aldea, va assenyalar que aquesta és “una mesura de xoc per millorar la connectivitat entre les Terres de l'Ebre i Barcelona”, tenint en compte les deficiències que pateixen línies del territori. Així, els usuaris podran viatjar des de Barcelona a l'Aldea, o en el sentit invers, a preu de regional en 1 hora i 40 minuts.

El servei de bonificació a Tarragona, que encara no existeix, s'estudiarà per al gener. Rull ha explicat que calia negociar tarifes, veure com es comportava la mobilitat i saber quanta gent l'utilitza.

Pel que fa al sentit sud, Rull va dir que li correspon a l'Estat perquè el Govern no pot bonificar cap al País Valencià. El conseller també ha deixat clar que continuaran reivindicant l’aturada d’Euromed de manera permanent.

Des de la Plataforma Trens Dignes, que va organitzar un acte de celebració a l'estació per donar la benvinguda al tren, la seva portaveu, Montse Castellà, va celebrar que s'hagi complert una reivindicació que institucions, empresaris i sobretot ciutadans demanaven des de feia temps. Amb tot, Castellà va insistir que cal solucionar la bonificació entre Ebre i Tarragona i que es pugui anar a Castelló i València a preu d'Euromed.

La portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà, també va fer el primer trajecte entre Barcelona i L'Aldea amb Euromed./ Foto ALBERT PASCUAL.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació