CULTURA | 08/11/2016
Etiquetes de comentaris
Jordi Bertran: “El Govern no ha agafat com a símbol nacional cap element del model festiu ebrenc”
Cinta Bonet // ALCANARAlcanar va acollir dissabte la XIV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, enguany dedicada a les festes populars i amb la participació de prop d’un centenar de persones. L’objectiu era repassar algunes de les festes populars més arrelades de les Terres de l’Ebre, i posar a l’abast dels especialistes i la gent interessada les diferents recerques sobre el model festiu propi del territori. En la conferència marc, el filòleg i gestor cultural, Jordi Bertran, va explicar que el model festiu ebrenc és molt divers, participat i singular, tot i que “no compta amb cap element que el govern de la Generalitat hagi agafat com a símbol nacional”.
En la mateixa línia, la conservadora d’etnologia del Museu de les Terres de l’Ebre, Carme Queralt, ha destacat que les festes populars són molt viscudes per la gent del territori perquè si senten identificats.
Al llarg de la jornada es va parlar de les singularitats i orígens de la festivitat de Sant Antoni a Alcanar i el seu desenvolupament al llarg dels últims segles. En aquest sentit, es va presentar un document de l’any 1.873 que ja citava la festa, per la qual cosa es vol inscriure aquesta celebració al catàleg de l’inventari festiu de Catalunya per tal de poder declarar la festivitat com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Les festes majors de Bot, la festa de Sant Roc de Paüls o l’evolució de les festes majors de Móra la Nova van ser algunes de les comunicacions de la jornada. Foto AJUNTAMENT D'ALCANAR a Twitter.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER
PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER

EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT