CULTURA | 17/10/2016

Inauguren una exposició retrospectiva del fotòfraf Jaume Príncep


Irene López // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El taller de Cinta Dalmau ha inaugurat aquest divendres l’exposició fotogràfica “Retrospectiva de Fotografies de Jaume Príncep”. L’exposició vol posar èmfasi en el record d’algunes de les imatges més representatives de la laboriosa tasca d’aquest fotògraf tortosí que, malauradament, ens deixà ara fa un any. Jaume Príncep, fotògraf de vocació, encara que acabà convertint-se amb la seva professió, pertanyia al Cercle Artístic de Tortosa i a la Societat Fotogràfica de Lleida i fou conegut i valorat per la seva “peculiar” manera de veure i entendre les fotografies i pel seu acuradíssim sentit crític a l’hora de fer la feina.

Per tal de retre-li un homenatge, els seus amics i companys del Cercle Artístic i de la Societat Fotogràfica de Lleida han organitzat aquesta modesta però gratificant exposició fotogràfica.

A l’acte inaugural, el fotògraf Josep Borrell ha explicat que “avui ens trobem al davant d’un sentiment de buit i de deute perquè en Jaume no està amb nosaltres i perquè no sabrem mai reconèixer tot el que va fer”. Borrell ha lloat la figura del seu amic tot recordant que s’incorporà al Cercle Artístic l’any 1976 i que “a tots ens unia la passió per la fotografia”. Ha explicat que “encara recordo quan anàvem a Andorra amb un 127 a buscar el material fotogràfic i escoltàvem jazz al cotxe, una altra de les seves grans passions”. Jaume Príncep treballava al Banc d’Espanya però quan aquest va tancar va marxar cap a Lleida on s’incorporà a la Societat Fotogràfica de Lleida. Borrell ha assegurat que “en Jaume sempre estava a l’última i obtenia molts premis” i “era un bon amic de cap a peus, era un gran crític i sovint tenia raó, ell era una persona de paraula i de paraules que ens va saber ensenyar valors com la franquesa, la llibertat o la bellesa del port, on hi va ser fins als seus últims dies”.

Per la seva banda, el fotògraf representant de la Societat Fotogràfica de Lleida, Jordi Estrampes, ha explicat que ell va aprendre l’art de la fotografia gràcies a Jaume Príncep i ha destacat que “quan sortíem a fes fotos tots en fèiem d’espais oberts i lliures on hi entressin moltes coses als plans, en canvi, en Jaume apartava la càmera i fotografiava tots els detalls”. A més, ha afegit que “ell va ser el pioner en la depurada tècnica d’entendre el color i en la del cibacron” i “si en aquesta exposició trobeu fotografies que no estan quietes, penseu que està fet expressament, ja que ell no concebia que les fotos del port estesin sense moviment”.

Finalment, la regidora de cultura, Dolors Queralt, ha destacat que “aquest és un acte d’agraïment i de reconeixement per una persona única que va acabar treballant d’allò que era el seu hobby” i que “el que millor defineix la seva identitat és la sang de l’ànima”, és a dir, “allò que acompanyava la seva manera de ser i de fer que el feia ser íntegre no només com a professional, sinó també com a persona”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació