TERRA ALTA I MATARRANYA | 06/10/2016
Etiquetes de comentaris
Bot veu en la llar d’infants una oportunitat per frenar la despoblació
Cinta Bonet // BOTL’escola Sant Blai de Bot és un dels onze centres de les Terres de l’Ebre que aquest curs ha posat en pràctica el pla experimental de primer cicle d’educació infantil, o el que popularment es coneix com a llar d’infants. El curs passat, les escoles de Freginals, Mas de Barberans i Godall van participar en una prova pilot i enguany Ensenyament va obrir la possibilitat de prestar el servei als municipis de menys de 3.000 habitants de zones rurals del país, amb un màxim de deu alumnes. Un mes després de l’inici de curs, l’escola de Bot fa una valoració molt positivament la iniciativa. De fet, la seva directora, Dolors Oliva, considera el programa una oportunitat per evitar que els pobles rurals quedin despoblats.
A l’escola Sant Blai de Bot s’han matriculat sis xiquets al primer cicle d’educació infantil, però de moment només assisteixen a la llar d’infants tres. La resta ho faran al novembre, quan hagin complert un any, un requisit establert per Ensenyament. Olivas ha explicat que fins ara els xiquets de Bot anaven a llar d’infants de Gandesa i molts pares ja optaven per escolaritzar els xiquets a l’escola de la capital de la Terra Alta.
Olivas ha explicat que per tal de poder posar en marxa aquest primer cicle d’educació infantil no ha estat necessària fer cap gran inversió econòmica.
Aquest curs 2016-2017 també incorporen el primer cicle d'infantil les escoles de Paüls, Benifallet, Vinebre, Garcia, Ginestar, la Torre de l'Espanyol i Campredó.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT