MONTSIÀ | 03/08/2016

La línia elèctrica submarina del Trabucador ja dóna servei a les Salines de la Trinitat


La nova línia elèctrica ha costat 950.000 euros. La meitat l'ha pagat Infosa, l'empresa que explota les salines de la Trinitat, el 30% Endesa i el 20% la Generalitat.

Cinta Bonet // SANT CARLES DE LA RÀPITA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La nova línia elèctrica submarina del Trabucador ja ha entrat en funcionament i dóna servei a les Salines de la Trinitat, que explota l’empresa Infosa. Poc després de les deu matí, i simultàniament per garantir que les Salines de la Trinitat no patissin cap interrupció en el servei, s'ha desconnectat la línia terrestre. Ho ha dut a terme un equip especial de treball en tensió d'Endesa que han tallat el cablejat de la línia aèria. Les obres per submergir els prop de 4,6 quilòmetres de cablejat fins al fons marí per la badia dels Alfacs, així com un tram subterrani, van començar fa un any i han inclòs mesures mediambientals excepcionals per protegir la flora i la fauna del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Un fet que ha volgut destacar el responsable de la Xarxa de Mitjana i Baixa Tensió d’Endesa a les Terres de l’Ebre, Luís Agustín Sánchez, qui també ha explicat que és la primera instal·lació d'aquest tipus que es posa a Catalunya.

La nova línia elèctrica ha costat 950.000 euros. La meitat l'ha pagat Infosa, l'empresa que explota les salines de la Trinitat, el 30% Endesa i el 20% la Generalitat. La directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, ha recordat que aquesta línia era un reivindicació històrica que ha costat més d’una dècada resoldre, i ha posat de relleu la col·laboració entre les parts implicades.

A la tardor està previst que el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient retiri els 95 pals i torres de la línia que ja no està en servei i que recorre 7,8 quilòmetres de la barra del Trabucador, acabant així amb l'impacte ambiental i paisatgístic que suposava sobre aquest espai declarat Reserva de la Biosfera. En aquesta línia, el regidor de Promoció Econòmica de de Sant Carles de la Ràpita, Albert Salvadó, ha afirmat que la retirada dels pals permetrà a l’equip de govern poder desenvolupar un pla d’usos per posar en valor el Trabucador.

En l’actualitat Infosa produeix 80.000 tones anuals de sal marina cada any en les 970 hectàrees que explota a les Salines de la Trinitat, i exporta a més de 30 països dels 5 continents. / Foto MANOLO VELÁZQUEZ.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació