PORTADA | 11/07/2016

Piraguada en clau europea contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Una piraguada des de Xerta fins a Tortosa, amb la participació de prop de 180 persones, va donar el tret de sortida aquest diumenge a una setmana en què la Plataforma en Defensa de l'Ebre intensifica la lluita contra el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre en clau europea. Dimecres, diversos membres de la Plataforma presenciaran des de Brussel·les la votació al Comitè de Peticions de l'Eurocambra de l'informe redactat per la delegació d'eurodiputats que van visitar el Delta al febrer. El mateix dia, presentaran una queixa contra el pla davant la Comissió Europea amb l'objectiu que es modifiquin els cabals ecològics. Aquesta ha estat elaborada tenint en compte, principalment, factors tècnics i mediambientals.

Segons ha explicat la portaveu de la PDE Susanna Abella, les institucions europees hauran d’avaluar el pla de conca, tant amb les aportacions que pot fer la Plataforma com amb la lectura que es faci des de Brussel·les, i després podrien instar l’Estat a modificar el PHE mitjançant cartes d’emplaçament. Amb tot, si l’executiu espanyol no donés una resposta satisfactòria, s’iniciaria un procediment d’infracció que es duria fins al Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg.

La piraguada ha celebrat la XVI edició amb un 20% menys de participació que els darrers anys però, amb tot, han baixat pel riu prop de 80 piragües. El punt de partida ha estat Xerta, amb una aturada a Aldover per acabar a Tortosa, uns 12 quilòmetres de recorregut. En arribar, han desplegat una pancarta on es llegia “L’Ebre sense cabals és la mort del Delta”. El nus pintat que hi ha en un dels murs al costat del riu ha estat modificat aquest diumenge amb un cercle d’estrelles al voltant per intensificar el caràcter europeu que la PDE agafa aquesta setmana.

De cara al setembre, la Plataforma ja ha avançat que es fixarà en el projecte del canal Xerta-Sénia, que segueixen “de prop i amb preocupació”.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació