PORTADA | 08/07/2016

Les campanes de Xerta tornaran a tocar per les nits a les hores i els quarts


Cinta Bonet // XERTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els veïns de Xerta han decidit que les campanes de l’església tornin a tocar a les nits i ho facin a les hores i els quarts. Aquesta ha estat l’opció guanyadora de la consulta popular sobre el toc nocturn de les campanes que s’ha realitzat al llarg de tota aquesta setmana. La participació ha estat del 31’9%. En concret, han estat 335 el veïns majors de 16 anys els que han votat d’un cens total de 1.050 persones. L’alcalde de Xerta, Roger Aviño, ha detallat que han estat 85 persones les que han votat pel NO al toc nocturn de les campanes, 249 pel SÍ i d’aquestes 45 perquè toquessin només a les hores i 204 perquè ho facin a les hores i els quarts. Només 1 vot ha resultat nul. Aviñó ha afirmat que el resultat és clar i que en els propers dies l’ajuntament posarà en marxa les actuacions pertinents perquè es compleixi la voluntat del poble.

Tot i reconèixer que la participació no ha estat tot l’elevada que haguessin volgut, aquesta ha superat el 25% que es va fixar l’equip de govern en el moment de convocar la consulta. També ha dit que si la consulta s’hagués convocat quan va esclatar la polèmica al 2014 la participació hagués estat més elevada.

Aviñó també ha reconegut que caldrà fer pedagogia entre el sector turístic perquè accepten la recuperació del toc de campanes. També ha dit que cal que els turistes que arriben al poble facin un esforç i entenguin que és allò que prefereix la gent que hi viu.

La polèmica pel toc nocturn de les campanes va arrencar al 2014. Arran de la petició de l’hotel Casa Ceremines, el consistori va decidir desconnectar les campanes entre la mitjanit i fins les 8.00 hores del matí. En aquell moment un grup de veïns va recollir més de 300 firmes per restituir el toc de campanes però el vot de qualitat de la llavors alcaldessa convergent, Roser Caballeria, va determinar que es mantenia silenciat el campanar durant la nit. Una nova moció del grup de CDC a l'Ajuntament Xerta, que instava a recuperar el toc de campanes nocturn, ha portat l'equip de govern de Més per Xerta-Acord Municipal a impulsar un procés de participació ciutadana.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació