BAIX EBRE | 06/07/2016

Efial va ingressar 3,5 milions de l’Ametlla de Mar cobrant un 5% de cada adjudicació


Cinta Bonet / ACN // L'AMETLLA DE MAR
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest dimecres a la tarda el pis de l’exalcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí. L’habitatge estava custodiat des d’aquest dimarts al matí per diversos agents del cos policial. Martí ha estat detingut en el marc de l’operació Termyca que investiga suposats delictes contra l’administració pública relacionats amb l’activitat de la consultora Efial. En aquest sentit, i segons l’actual govern municipal, format per ERC i el PSC, Efial Consultoria va cobrar un total de 3,5 milions d'euros de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar durant el temps que va tenir adjudicada l'administració de la societat municipal la Cala Gestió, entre els anys 2008 i 2014. La societat s’hauria embutxacat un 5% de l'import de cadascuna de les adjudicacions en les quals participava d'acord amb el contracte signat amb l’anterior executiu de CiU encapçalat per Martí.

En marxa des de 2008, la societat va participar en la contractació de desenes de projectes durant els últims anys al municipi: la piscina coberta municipal, amb un cost pròxim als 6 milions d'euros; la residència d'avis, amb un cost d'uns 5 milions i encara inoperativa; l'aparcament davant l'Ajuntament o diverses operacions d'urbanització a Tres Cales i Roques Dorades figuren entre els més voluminosos.

Precisament, el jutjat de Tortosa investigava les adjudicacions de la gestió a Efial per valor de 860.000 euros entre 2010 i 2012. Al mes de juliol de 2014, Martí va decidir rescindir la relació, pocs mesos després que esclatés la investigació judicial al voltant de Martos i Efial, consultora implicada també en el cas de l'Ajuntament de Torredembarra.

L’actual govern municipal d’ERC i el PSC, després de realitzar una auditoria econòmica, que va xifrar el deute heretat en 47 milions d’euros, va encarregar una auditoria de processos. La idea era comprovar la legalitat dels expedients d'adjudicació per evitar incórrer en noves responsabilitats. L'estudi previ amb els assessors legals va detectar fins a 54 expedients dubtosos. El resultat d'aquesta auditoria, segons l'alcalde, el republicà Jordi Gaseni, es podrà conèixer durant les pròximes setmanes.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació