TORTOSA | 04/07/2016

El riu Ebre, protagonista del projecte turístic “Via Blava: de l’arròs al vi”


Irene López // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El proper 16 de juliol es farà la II edició del projecte turístic Via Blava: de l’arròs al vi, en el qual s’organitzarà una pujada d’embarcacions des de Deltebre fins a l’embarcador de Tortosa. Les embarcacions sortiran des de Deltebre, passant per Amposta, i s’aturaran a l’embarcador de Tortosa, on quedaran amarrades. A Tortosa es farà una visita als Jardins del Príncep i al Balneari d’en Porcar i se sortirà en bus fins al Pinell de Brai, on es farà un tast de vins de la DO Terra Alta a la Catedral del Vi. Després de dinar al restaurant Villa Retiro de Xerta, les embarcacions reprendran el camí de tornada cap a Riumar.

El tinent d’alcalde i regidor de turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha afirmat que l’Ajuntament manté una aposta clara i decidida pel riu com a recurs turístic en la mesura que és la porta d’entrada per promocionar el patrimoni i la gastronomia de la ciutat.

Des de l’organització del Club Nàutic de Riumar s’ha destacat que el riu Ebre té molt a exportar com a atractiu turístic. A més, es mostren esperançats en poder doblar la xifra d’inscripcions respecte a les anteriors edicions. Des de l’Ajuntament de Deltebre, la regidora de Turisme, Anna Giménez, ha volgut donar suport a aquesta iniciativa privada que potencia el riu Ebre com a principal eix vertebrador.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa i del Club de Rem, Josep Maria Chavarria, ha destacat que “aquesta activitat ha de servir per reivindicar davant les administracions la necessitat de dotar l’Ebre d’infraestructures fluvials com els punts de càrrega d’aigua, llum i combustible”.

Finalment, el director de l’IDCE, Joan Martín Masdéu, ha recordat que es comptarà amb més d’un centenar d’embarcacions turístiques, com el llagut “Lo Sirgador” i que en funció de les embarcacions es posaran boies a l’alçada de Ferreries i una embarcació de l’IDCE per fer d’embarcador i traslladar la tripulació.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació