PORTADA | 26/06/2016

Els taurins de l'Ebre amenacen ara de vetar l'entrada d'animalistes a les places


Cinta Bonet // SANT JAUME D'ENVEJA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els aficionats taurins de les Terres de l’Ebre van celebrar aquest diumenge un acte reivindicatiu en defensa de la tradició de les festes amb bous a Sant Jaume d’Enveja. Un acte amb catorze bous i vaques aportats gratuïtament per sengles ramaderies del País Valencià, l'Aragó i ebrenques. Però més enllà de defensar la tradició dels bous a les Terres de l’Ebre, el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines, Ximo Martí, va explicar que també es volien recaptar fons per finançar actuacions judicials per emprendre accions legals contra la “persecució” a la qual consideren que són sotmesos per les entitats animalistes.

Just abans de que sortissin els bous, des del mateix centre de la plaça, Martí va llegir un manifest on va reclamar “llibertat” per poder organitzar i assistir als correbous perquè són una activitat “legal”. Martí també es va comprometre a defensar “totes” les modalitats de correbous que tenen lloc actualment. De fet, en declaracions prèvies als mitjans de comunicació, Martí va dir que en cas que els animalistes segueixin impulsant la modificació legal de la llei de 2010 que regula l’activitat, i també les modalitats com l’embolat i el bou capllaçat, els aficionats intentaran prohibir-los l’entrada a les places.

De fet, durant les Festes de la Segregació que tot just s’han celebrat aquest dies a Sant Jaume d’Enveja s’han viscut moments de tensió entre taurins i animalistes. Les quatre activistes d’AnimaNaturalis que dissabte van assistir a la plaça de Bous van ser escridassades un cop van sortir del recinte. En aquest cas, els actes estaven organitzats per una empresa privada i els mitjans de comunicació presents, també Canal 21 Ebre, no van poder accedir a la plaça. Amb tot, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, va afirmar que les festes s’han celebrat amb tranquil·litat i va deixar clar que l’Ajuntament els ajudarà i recolzarà els taurins en la defensa de la tradició de les festes amb bous.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació