PORTADA | 08/06/2016

Caos i indiganció als trens: gairebé sis hores per fer Barcelona-Tortosa


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Aquest dimecres està sent una jornada negra per a la línia R16 de Rodalies, la que uneix Barcelona amb Tortosa i Ulldecona. A causa d'una incidència a l'altura de l'estació de Mont-roig del Camp, de la qual Renfe va informar aquest dimarts, els trens d'aquesta línia han acumulat retards importants, que en alguns moments han arribat a ser de més de 130 minuts. Per exemple, el tren que surt de Barcelona a les 16.33 hores, ha arribat a Tortosa cap a les 22.25 hores, gairebé sis hores després. De fet, aquest tren ha quedat aturat a Salou i ha arribat a coincidir en aquesta mateixa estació amb el tren següent, que havia sortit de Barcelona a les sis de la tarda. Així, com que el primer tren ha reanudat el trajecte en primer lloc, alguns usuaris del segon tren han optat per canviar de comboi, per intentar arribar abans fins a Tortosa. Així ho ha explicat un dels usuaris afectats, Dani Gil.

De fet, han estat molts els usuaris de la línia R16 que han expressat la seua indignació a través de Twitter, com ara Carme Gaseni, que es dirigia a l'Ametlla de Mar. Gaseni ha relatat que el seu tren ha acumulat més de tres hores de retard, sense rebre cap informació. I és que el compte oficial de la línia R16 a Twitter ha estat més de 13 hores sense piular.

Un altre usuari ebrenc afectat pel caos de Rodalies ha estat Vicent Fibla, responsable del Centre d'Art Lo Pati d'Amposta. Segons ha explicat Fibla també a Twitter, per fer un viatge de dos hores ha acabat trigant quatre hores. Això ha estat aquest dimecres a la tarda, en un tren que sortia a les 14.46, però que ha arribat al seu destí a les 18.40 hores. El més greu és que la línia R16 ja porta més de 24 hores de retards, ja que a última hora de dimarts també hi havia usuaris que parlaven de demores acumulades de més de dues hores.

Al matí, la línia R16 només acumulava retards d'uns 30 minuts o com a molt D'una hora, per l'avaria en el sistema de senyalització i de seguretat ferroviària a Mont-roig del Camp. La incidència va començar dilluns al vespre, al voltant d'un quart de deu de la nit, quan es va produir una manca de tensió, que un cop resolta va desembocar en petits incendis a les instal·lacions, que van causar "danys considerables", segons fonts de Renfe consultades per l'ACN. De fet, l'ens gestor investiga les causes i no descarta cap hipòtesi, com la d'un sabotatge. La incidència afectaVA els trens de Llarga distància del corredor mediterrani, la R16 i la RT2. / Foto DANI GIL.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació