PORTADA | 01/06/2016

La PDE crida a participar massivament en la manifestació a Barcelona


La marxa començarà a les 12 a la plaça Universitat, amb el suport d'unes 70 entitats

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha fet una crida a la participació en la manifestació d’aquest proper diumenge a Barcelona contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre i per aconseguir l’atenció d’Europa en la defensa dels cabals ambientals del riu. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, insisteix que es tracta d’un problema de “viabilitat territorial” i de “país”. En un moment en el qual el govern espanyol del PP en funcions i les comunitats de regants es rearmen amb una campanya davant les institucions de la Unió Europea per defensar el Pla i els regadius, consideren que la protesta d'aquest 5 de juny ha de servir per reforçar l'estratègia política i jurídica imminent, amb la pròxima publicació de l'informe definitiu del Comitè de Peticions del Parlament Europeu i la presentació d'una queixa davant la Comissió Europea. Tomàs ha insistit que cal una resposta enèrgica.

La cinquena manifestació que la PDE convoca a Barcelona arriba enmig d'un clima enrarit a les Terres de l'Ebre, arran del debat sobre la retirada del monument franquista del riu Ebre a Tortosa. Tot i insistir que la imatge de la PDE està “intacta”, Tomàs s’ha mostrat preocupat perquè, en un moment important per al territori, una estratègia guanyadora pugui ser un fracàs.

Per tot plegat, ha reclamat canviar el focus d'atenció cap a un "tema important", un problema que pot condicionar el futur del territori com és el cabal ambiental i els regadius. El moviment antitransvasament compta amb el suport d'una setantena d'entitats, entre ecologistes, culturals, cíviques, partits polítics i sindicats. S'estan organitzant una trentena d'autocars per desplaçar els manifestants cap a la capital catalana des de Tortosa i Amposta. La manifestació arrencarà al migdia a la plaça Universitat. L'obrirà la pancarta “L'Ebre sense cabals és la mort del Delta”. El recorregut finalitzarà a la plaça de la Catedral, on s'han previst actuacions musicals, parlaments i la lectura del manifest a càrrec de l'actriu Mercè Martínez. / Imatge ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació