PORTADA | 07/05/2016

Els taurins accepten els espais per als animalistes, que reclamen presència policial


Cinta Bonet / ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Més d’un centenar de membres de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre es van reunir aquest dissabte per tranquil·litzar els ànims. Durant la reunió, els aficionats van avalar la presència d'animalistes a les places de bous si se situen en els espais habilitats per autoritats i públic general que els ajuntaments del territori facilitaran als activistes. El president de l’Agrupació de Penyes Taurines, Ximo Martí, va especificar que aquests espais no estan creats expressament per als animalistes ja que això agreujaria la tensió. Ara bé, Martí ha advertit que si els activistes no accepten quedar-se en aquest espai i ocupen un carro pot ser que els facin marxar.

Els animalistes ja han rebutjat l’acord entre Govern i taurines, i reclamen presència policial per evitar nous incidents. Per Martí, els Mossos no han d’estar a cap recinte perquè no hi han estat “mai”.

Els taurins també van denunciar que se senten criminalitzats per alguns mitjans de comunicació. De fet, Martí considera que s’ha perseguit la festa i les tradicions de les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, el president de l’Agrupació va afirmar que durant la trobada es va condemnar l’agressió al Mas de Barberans, tot i que va admetre que hi ha aficionats que, sense arribar a justificar-la, han lamentat que “se’ls denunciï per tot”.

PRESÈNCIA POLICIAL

Les associacions AnimaNaturalis i l'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) han reclamat que hi hagi més presència policial als correbous per evitar incidents com els que va haver-hi divendres a Mas de Barberans. Els animalistes han rebutjat així l'acord que es va tancar divendres en una reunió entre els alcaldes del territori, taurins i el delegat del Govern de les Terres de l'Ebre, on van apuntar que es facilitaria un espai públic als animalistes des d'on puguin gravar. Segons ACTYMA, els animalistes no acataran "una submissió presumptament dictatorial del Govern d'obligar a gravar els correbous des d'on s'indiqui".

En un comunicat, ACTYMA explica que els espectacles són públics i per això “qualsevol ciutadà, sigui animalista o no, té dret a triar el lloc que vulgui per treure imatges, sense ser identificat ni fiscalitzat per ningú”. D’altra banda, apunten que els organitzadors han de cenyir-se a les funcions que designa la llei 34/2010 de regulació de les festes tradicionals amb bous, on s’especifica que han de vetllar per l’ordre i seguretat dels participants. Amb tot, recorden que són només els Mossos d’Esquadra qui poden obligar a qualsevol dels participants a identificar-se.

Al mateix comunicat, ACTYMA apunta que “no es pot arribar a un acord sense que estigui consensuat amb la part interessada en gravar i prendre imatges per comprovar si es compleix la llei” i que per aquest motiu, els activistes han de tenir la llibertat de moure’s segons creguin convenient.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació