PORTADA | 22/03/2016

La jutgessa d’Amposta autoritza les repatriacions de quatre de les víctimes


La salut del conductor de l'autocar empitjora i ara es troba en estat crític

Cinta Bonet / ACN // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La jutgessa del jutjat d’instrucció número 3 d’Amposta ha signat les cartes d’autorització de repatriació de quatre de les tretze víctimes de l'accident d'autocar que va tenir lloc diumenge a Freginals. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es tracta de tres noies de nacionalitat italiana, les restes de les quals està previst que viatgin aquesta tarda cap al seu país. La primera ha estat la noia uzbeka. El cadàver de la noia uzbeka l’han reconegut gràcies a una mostra d’empremtes dactilars. La resta de cossos els han identificat per la morfologia dental. En concret, els forenses ja han identificat 7 de les 13 víctimes mortals i 12 famílies ja han arribat a Tortosa. A més de la noia uzbeka i les tres noies italianes, s’han identificat també dues noies alemanyes i una altra d’austríaca. A hores d’ara queden sis cossos per identificar però els forenses només disposen de la informació aportada per cinc famílies.

D’altra banda, aquest dilluns el jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta va prendre declaració aquest dilluns a dos dels ferits en l'accident d'autocar de l'AP-7 a Freginals. Paral·lelament, també van comparèixer familiars de dues de les víctimes mortals per personar-se al procediment. El jutjat no té previsió de més declaracions, tampoc la del conductor de l'autocar que continua ingressat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per una contusió pulmonar. De fet, el conseller de Salut, Toni Comin, ha informat aquest migdia que en les últimes hores la salut del conductor ha empitjorat i es troba en estat crític. D'altra banda, el jutjat ha demanat que quan els ferits rebin l'alta, les oficines d'ajuda a les víctimes els informi per escrit de totes les possibilitats que tenen de participar en el procediment. Ho podran fer des del jutjat més proper sense haver-se de desplaçar a Amposta, ja que els jutjats es coordinaran per a aquest cas. La Universitat de Barcelona també ha sol·licitat personar-se a la causa oberta per l’accident d’autocar amb l’objectiu de donar suport als afectats i posar-se a disposició del jutjat en les tasques d’identificació.

Pel que fa al nombre de ferits, el departament de Salut ha informat que hi ha 23 persones ingressades: 2 pacients en estat crític, 3 en estat greu i 18 menys greu. Aquests es troben en diferents hospitals cinc dels quals a Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, dos pacients a l'Hospital Comarcal d'Amposta i tres pacients a l'Hospital Comarcal de Vinaròs. La resta estan en centres hospitalaris de Tarragona, Reus i Barcelona.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació