SALUT | 18/03/2016

Més de 17.000 signatures per salvar les ambulàncies de les Terres de l'Ebre


ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l’Ebre ha presentat aquest divendres 17.340 signatures al Síndic de Greuges, a Barcelona, per reclamar que faci d’intermediari i fer possible una reunió amb les administracions on puguin explicar els efectes que ha tingut sobre el territori la reducció del servei amb l’entrada del nou concurs sanitari. Salvem les Ambulàncies denuncia la reducció d’alguns serveis assistencials, totalment o parcial, a Sant Jaume d’Enveja, l’Ametlla de Mar, Amposta, Móra d’Ebre, Xerta i Batea. “El territori s’ha quedat coix”, ha denunciat Artur Giménez, portaveu de la Plataforma, que ha dit que ja hi ha incidents degut als serveis reduïts, que porten als municipis a “compartir” els vehicles assistencials en cas d’emergència. “A Deltebre va haver un pacient amb una parada cardiorespiratòria i l’ambulància més propera es trobava a Amposta, van tardar uns 10-12 minuts i quan van arribar ja era massa tard”, ha detallat Giménez.

“Les ambulàncies d’Amposta han d’anar a donar servei a l’Ametlla de Mar o fins i tot a accidents de trànsit a l’Hospitalet de l’Infant, amb el que comporta de temps de resposta”, ha lamentat el portaveu de Salvem les Ambulàncies, que ha reivindicat que les ambulàncies “no són transportistes de paqueteria” i que “donen servei d’urgències i emergències” en els quals “dos minuts compten”. De cara l’estiu, segons Giménez, la previsió és posar un reforç de manera temporal a l’Ametlla de Mar, on augmenta la població a causa del volum de turistes.

Sobre les declaracions del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que dijous va apuntar que hi ha més ambulàncies i més personal des del desplegament del nou concurs i que no hi ha cap queixa, Giménez li ha demanat que pregunti als pobles afectats. "Potser els diran el contrari”, ha dit. “El servei d’ambulància potser està bé per estadístiques, però al territori hem d’anar per servei”, ha assenyalat Giménez. “Una persona que viu a Paüls o Benifallet té tan dret com una que viu a Tortosa de tenir una ambulància disponible en menys de deu minuts”, ha reivindicat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació