PORTADA | 14/03/2016

Agricultura reclama a l'Estat els 261.000 euros per actuar contra el caragol maçana riu amunt d'Amposta


ACN // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Departament d'Agricultura exigeix al govern espanyol que faci efectiu el pagament dels 263.386,71 euros que es va comprometre a aportar el passat mes d'agost per actuar en contra de l'expansió del caragol maçana Ebre amunt, entre Amposta i Tortosa. La Generalitat assegura haver reclamat "insistentment" des de fa sis mesos els recursos al Ministeri d'Agricultura, qui té les competències sobre el riu, per executar unes mesures que han d'impedir que la plaga s'expandeixi des de l'Ebre cap als camps de cultiu, en el cas que arribés al naixement dels canals, a l'assut de Xerta.

Entre les actuacions previstes figuraven les prospeccions en aquest tram i la instal·lació d'una barrera elèctrica per contenir la remuntada dels gasteròpodes. L'aportació econòmica es va concretar el passat mes d'agost en una reunió del pla de lluita a Amposta, amb la participació de totes les administracions implicades en l'eradicació de la plaga, i es va traslladar al Ministeri uns dies després.

Els intents efectuats fins ara, segons la Generalitat, han estat infructuosos. La mateixa consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ja va traslladar aquesta reclamació directament a la ministra Isabel García Tejerina amb motiu de la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, que va tenir lloc fa unes setmanes a Madrid. També la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, va fer el mateix amb el director general de Sanitat de la Producció Agrària en el marc de la reunió de coordinació del pla de lluita contra el caragol maçana que va tenir lloc el passat 2 de març a Madrid.

En un comunicat, el Departament recorda al govern espanyol que "no té cap mena de sentit que hagi d'abocar importants esforços als camps d'arròs i a les infraestructures –canals, sèquies o bombes-, si per altra banda les administracions amb competències al riu Ebre no duen a terme allò a què s'han compromès". La Generalitat precisa que no vol "alliçonar" sobre aspectes en els quals no té competències, però adverteix que "tothom ha de complir els compromisos i les responsabilitats que li pertoquen", tot recordant que la perillositat de la plaga "no pot ser menystinguda i que cal actuar amb contundència, tal com ha recomanat la Comissió Europea mateixa".

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació