TORTOSA | 07/03/2016

Tortosa recupera l’origen de la processó de La Passió i acabarà a la plaça dels Dolors


Editen un puzzle de la Setmana Santa tortosina per fomentar la devoció entre els més menuts

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa ha enllestit el programa d’activitats per aquest 2016. Enguany, la processó de la Passió del Diumenge de Rams compleix 210 anys i l’obriran els Armats de Reus. Per commemorar aquesta efemèride, la processó recupera els seus orígens i acabarà a la porta de l’antiga església dels Dolors, davant l’església de la Puríssima. La presidenta de l’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa, Cinta Fontanet, ha fet una crida als tortosins i visitants a desplaçar-se fins a la plaça dels Dolors per veure l’acabament de la processó de La Passió.

Una altra de les novetats de la Setmana Santa tortosina és l’edició d’una col·lecció de puzles del diferents passos per divulgar la tradició entre els més petits.

Aquest 2016 també se celebren dues dècades de la processó del Silenci del Dijous Sant, de la Confraria de Santa Clara i dels tambors de la Sang. Per commemorar l’aniversari de la processó del Silenci, el Crist de la Puríssima original es podrà vetllar durant tota la nit de dijous al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa i fins a la processó del Sant Enterrament de divendres.

Per primera vegada una dona serà la pregonera de la Setmana Santa tortosina. Serà Mònica Ripoll, presidenta de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta. D’altra banda, s’ha programat una exposició de fotografia de Rafel Espuny que du per títol “La Setmana Santa vista per un tortosí absent” i s’han previst dos concerts: el de l’església de Sant Jaume de Remolins organitzat per la confraria de la Puríssima Sang, amb la coral Preludi a Caro, divendres 18; i la Passió segons Sant Mateu, de J.S.Bach, a càrrec de la Simfònica del Vallès, el cor Tyrichae i el cor infantil de LaBinota, dilluns 21 a la Catedral.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació