PORTADA | 19/02/2016

Salvadó (ERC): ‘El monument franquista de Tortosa és inacceptable’


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El president de la federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha expressat aquest divendres la posició dels republicans del territori a favor de la retirada del monument franquista de Tortosa. Ha estat la mateixa setmana que la polèmica ha arribat al Parlament a partir d’una moció de la CUP sobre la memòria històrica i la retirada de la simbologia i nomenclatura feixista a l’espai públic. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Salvadó ha deixat clar que “un monument al franquisme és inacceptable”, tant a les Terres de l’Ebre com en qualsevol altre lloc del país. Tot i així, el dirigent republicà ha advertit que aquesta situació no és atribuïble a l’actual govern municipal de Convergència, ja que els altres partits, quan van governar, no van retirar el monument que Franco va inaugurar fa 50 anys. En aquest sentit, Salvadó ha lamentat que fins ara no hi haja hagut cap actuació “seriosa i responsable” per traure el monument de la Batalla de l’Ebre.

Salvadó també ha remarcat que deixar el monument tal i com està actualment és l’opció “menys desitjable”, i ha apuntat que potser hi ha moltes fórmules “imaginatives” per trobar una solució. Quant a la consulta que s’ha previst realitzar a Tortosa, amb el suport del grup municipal d’Esquerra, Salvadó ha dit que confia en el bon criteri de la ciutadania d’aquest municipi. És a dir, no pensa que siga necessari ampliar la consulta sobre el monument franquista al conjunt de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Salvadó està convençut que la gent de Tortosa es pronunciarà a favor de la retirada del monument, que és l’opció que ERC defensarà en la consulta.

En la mateixa entrevista, Salvadó també s’ha pronunciat sobre la possible consulta al voltant del projecte BCN World, que segons el republicà Oriol Junqueras hauria de plantejar-se al conjunt del país. El president ebrenc d’Esquerra ha dit que es tracta d’un projecte de país, i que la imatge de Catalunya pot quedar condicionada pel projecte. Segons Salvadó, el país no pot quedar condicionat pel que diguin els ajuntaments més beneficiats a curt termini per la construcció del complex. De fet, ha dit que el BCN World s’ha de redefinir des del punt de vista urbanístic i fiscal, en què els casinos tinguen un paper absolutament secundari. Per tot plegat, Salvadó ha rebutjat una consulta limitada només a l’entorn més proper del BCN World.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació