PORTADA | 16/02/2016

Masià reclama obres dures per lluitar contra la regressió del Delta


Gustau Moreno // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, farà la seua primera visita oficial a les Terres de l’Ebre aquest divendres, per participar en una jornada organitzada per la Comunitat de Regants de la Dreta. El president de l’entitat, Manel Masià, ha explicat aquest dimarts que la jornada tractarà sobre les línies d’ajut a la gestió de la fertilització, el control de la salinitat a les terres regables del Delta, i sobre l’afectació del canvi climàtic. En aquest sentit, Macià ha afirmat que durant l’últim any el mar ha pujat uns sis centímetres, i que cal començar a buscar solucions.

De fet, el president dels regants de la Dreta ha advertit que ja s’han perdut uns cinc quilòmetres de costa, i que si no s’actua se’n podrien perdre més. Així, Masià ha reivindicat que, al marge de recuperar els sediments, és necessari fer les anomenades obres dures al Delta, per lluitar contra fenòmens com la regressió, l’enfonsament de la plana deltaica, i la introducció de la falca salina.

Masià ha detallat que el més important és construir una barrera per tot el litoral del Delta, com la que ja s’ha començat a fer a la zona de Poble Nou. El president dels Regants ha explicat que és l’Estat qui hauria de fer aquestes obres amb el suport de la Generalitat, però que estan pendents del possible canvi polític. De fet, ha anunciat que fa pocs dies han enviat un projecte d’obres a Madrid, i que algunes es podrien incloure en el nou Pla Hidrològic

Segons Masià, una de les obres que es podrien incloure al Pla Hidrològic és la construcció d’unes comportes a la desembocadura, per evitar l’avenç de la falca salina i per renovar l’aigua dolça de les badies. Macià ha dit que aquest és un dels motius pels quals la comunitat de la Dreta va donar suport al nou Pla Hidrològic de l’Ebre. Finalment, el president dels regants també ha destacat que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre s’ha compromès a enllestir la reparació de l’assut de Xerta.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació