PORTADA | 11/02/2016

Els veïns de l'N-340 reforçaran la manifestació del 19M per una AP-7 gratuïta


Després del manifest dels alcaldes, que també reclamen l'alliberament dels peatges de l'autopista

Cinta Bonet / ACN // L'AMETLLA DE MAR
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El moviment veïnal de l'N-340 ha celebrat el darrer manifest dels alcaldes dels municipis de l'Ebre de la carretera nacional i les seves reivindicacions per una AP-7 gratuïta. El fet que finalment els alcaldes se sumin a totes les seves reivindicacions farà que aquesta vegada sí, en la manifestació convocada el 19 de març pels alcaldes i els transportistes, també hi hagi el suport del moviment veïnal. El copresident de la Federació de Veïns d’Amposta, Llorenç Navarro, fins i tot han anunciat que “es reforçaran les mesures de tall previstes”.

Una quarantena de persones han tornat a tallar l'N-340, i ja són 20 setmanes, a l'Ametlla de Mar on es va lamentar la mort d'una veïna del territori en l'accident d'aquest dimecres a l'Aldea. Navarro va recordar que “és molt dur” seguir lamentant la pèrdua de vides humanes en aquest tram de la carretera N-340.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, va explicar que a través d’aquest nou manifest els alcaldes afectats pel pas de l’N-340 han volgut refermar que l’única opció viable és la gratuïtat de l’autopista.

El proper dimarts representants del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta es reuniran a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per conèixer l'afectació de les glorietes en el pla d'emergències PENTA. També van explicar que, aquest dijous a la tarda, van denunciar als Jutjats d'Amposta presumptes pressions per renovar la concessió de l'AP-7. Les proves que han aportat perquè s'investigui són l'acta d'una interpel·lació a la cambra espanyol, del diputat del PP per Tarragona, Alejandro Fernàndez, l'any 2014, en què s'acusa l'actual conseller d'Interior, Jordi Jané, llavors diputat per Tarragona de CiU, de treballar per l'empresa concessionària de l'autopista enlloc de fer-ho pels ciutadans de Tarragona. En el tall a l'Ametlla de Mar d'aquest dijous també hi va participar el diputat per Tarragona d'En Comú Podem i alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, que va anunciar el registre, aquest dimecres, d'una proposició no de llei per demanar també la gratuïtat de l'autopista. / Imatge ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació