BAIX EBRE | 10/02/2016

Un xoc frontal a l'Aldea deixa el primer mort del 2016 al tram ebrenc de l'N-340


Durant el 2015 van haver-hi 15 víctimes mortals en accidents al tram de l'N-340 del Baix Ebre i Montsià

Gustau Moreno // L'ALDEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Primera víctima mortal del 2016 al tram ebrenc de l'N-340. Una persona ha mort i dues més han resultat ferides en un accident que ha tingut lloc aquesta tarda al pas de l'N-340 per l'Aldea. L'accident ha estat una col·lisió frontal entre un turisme i una furgoneta, segons que ha informat el Servei Català de Trànsit poc abans de les set del vespre. Les mateixes fonts han explicat que la carretera es trobava tallada en sentit València.

Segons el Servei Català de Trànsit, l'avís dels fets s'ha rebut cap a un quart de set de la tarda. Els vehicles implicats són un turisme i una furgoneta, que han picat de cara al quilòmetre 1.086 de la carretera N-340. Tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a l'indret. El sinistre ha obligat a tallar la via del tot en un primer moment. Més tard s'ha pogut reobrir el sentit cap a Barcelona, però s'ha mantingut tallat el sentit València.

Durant tot el 2015, un total de 15 persones van perdre la vida en diversos accidents registrats en el tram de l'N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre. L'alta sinistralitat és el que va despertar la indignació del territori i el clam per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 com a mesura més immediata, amb talls setmanals que han convocat els veïns dels municipis afectats, però també amb diverses iniciatives polítiques. En canvi, el govern de l’Estat ha plantejat bonificacions per als camions que circulen per l’N-340, i ha assegurat que no es renovarà la concessió de l’autopista, que quedaria alliberada a partir del 2019. Mentrestant, està construint onze rotondes per pacificar el trànsit al tram ebrenc de l’N-340. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha defensat l'aplicació del model de l'N-II a Girona, basat en desviar el trànsit de camions cap a l'autopista amb bonificacions. Però els veïns de l'N-340 i alguns alcaldes del territori ja han rebutjat frontalment aquesta aposta de la Generalitat.

Per aquest dijous, hi ha previst un altre tall de protesta a l'altura de les Cases d'Alcanar i de l'Ametlla de Mar, a càrrec dels veïns que reivindiquen la gratuïtat de l'AP-7. D'altra banda, els alcaldes de l’Ebre, els del Pacte de Berà i la Federació de Transportistes (FEAT) han convocat dos talls de trànsit simultanis a l’N-340, al Vendrell i al Perelló, el proper dissabte 19 de març, per reivindicar la gratuïtat de l’autopista AP-7. Al mateix temps, la FEAT ha fet una crida als transportistes perquè se sumin a la protesta fent una marxa lenta un cop finalitzat el tall a l’N-340 i una altra per l’autopista mentre s’estiguin fent les concentracions a la nacional. Els talls s’iniciaran a les 12 del migdia i duraran 45 minuts. La concentració al Perelló es farà a la nova rotonda a l’N-340./ Imatge ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació