PANTALLES | 04/02/2016
Etiquetes de comentaris
'Com canviar el món', el documental del mes a Amposta
Gustau Moreno // AMPOSTAL’Associació Cultural Tarambana projecta cada mes, al Casal d’Amposta, un documental de qualitat, en el marc del cicle ‘El documental del mes’ que recorre 25 ciutats catalanes i també altres poblacions de l’Estat com ara Sevilla, Saragossa o Gijón. Aquest febrer és el torn de la pel·lícula ‘Com canviar el món. La revolució no serà organitzada’, de Jerry Rothwell, que serà projectada en versió original subtitulada en català. Les projeccions al Casal d’Amposta es faran el dia 5 de febrer, a partir de les 21.30 hores, i l’endemà, 6 de febrer, a partir de les 18.00 hores. El preu de l’entrada és de 4 euros.
‘Com canviar el món’ explica els antecedents i el naixement de l’organització ecologista Greenpeace. Una història plena de llums i ombres, assimilable a la de qualsevol dels grans moviments socials i polítics de la dècada actual. “Planta una bomba mental”, “Posa el teu cos allà on tens la boca”, “Tingues por de l’èxit” eren algunes de les premisses sota les que actuaven el petit grup d’activistes canadencs, liderats pel periodista i ideòleg Bob Hunter, que fa de narrador i fil conductor de ‘Com canviar el món’.A través dels diaris personal de Bob Hunter, ‘Com canviar el món’ ens ofereix un retrat íntim dels orígens de l’activisme ecologista que es podria comparar al de molts grans moviments polítics i socials actuals. De fet, aquest primers activistes estaven convençuts que un petit grup de gent podria canviar el món, però no sempre estaven d’acord sobre com fer-ho. Quin ha sigut el seu llegat i de què ha servit són només algunes de les preguntes que intenta respondre el documental.
Quant a l’autor, Jerry Rothwell és un documentalista anglès reconegut internacionalment gràcies a pel·lícules com ‘Donor Unknown’, ‘Town of Runners’ o ‘Deep Water’. A més, ha treballat com a productor i editor en diversos projectes. L’any 2012 va guanyar el prestigiós premi de la Royal Television Society. El seu proper projecte, per a la plataforma Netflix, es titula ‘Sour Grapes’ i l’ha codirigit amb Reuben Atlas.
El Documental del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 60 sales a tot l’Estat i a també a Llatinoamèrica, en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
PUBLICITAT
AL MINUT
Tweets por el @copdull.
EDICIÓ PAPER PUBLICITAT
EN PORTADA
Pallarès: ‘Ha sigut un dels pitjors anys per la mosca negra’.
Més de 27.000 alumnes començaran el nou curs escolar a les Terres de l’Ebre.
Disminueix la creació d’ocupació però augmenta el pes de les mitjanes empreses.
PUBLICITAT