PORTADA | 01/02/2016

La Campanya pels Sediments inicia la lluita política per evitar la subsidència del Delta


Cinta Bonet // POBLENOU DEL DELTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Fa només un any que es va crear la Campanya pels Sediments, de la mà de SEO/BirdLife, la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Ecologistes en Acció i altres entitats vinculades amb el territori. Ara, els membres de la campanya han explicat que iniciaran la lluita política per reclamar que el material que arrossega el riu arribi al Delta de l’Ebre. Un dels membres de la Campanya pels Sediments, Josep Juan, va explicar que una de les propostes és el desembassament de Riba-roja d'Ebre. Els membres de la Campanya pels Sediments consideren “fonamental” tenir el suport del Delta i també del Parlament de Catalunya per aconseguir que es desembassi Riba-roja i, més endavant, si calgués, Mequinensa. En aquest sentit, estan elaborant una moció que portaran als ajuntaments de les Terres de l’Ebre perquè mostrin el seu suport a la iniciativa i, després, al Parlament.

Per començar la lluita, Juan va explicar que es faran diversos estudis per defensar els seus arguments. Un informe tècnic haurà de rebatre un dels arguments de la CHE per no desembassar Riba-Roja, que és que si s’obren les comportes de fons, podrien no tornar-se a tancar. Un dels altres informes que hauran de preparar és de viabilitat energètica mentre es faci el desembassament, ja que la central hidroelèctrica no produirà energia de manera temporal, un argument que agafa la CHE per oposar-s’hi, segons la Campanya pels Sediments. Finalment, encarregaran un informe jurídic per pressionar que s’obrin les comportes.

Des de l’Ajuntament d’Amposta es va voler donar recolzament a la Campanya dels sediments. El primer tinent d’alcalde de Governació d’Amposta, Miquel Subirats, va destacar la tasca que realitzen els membres de la campanya per evitar la subsidència del Delta

Amb tot, els membres de la Campanya pels Sediments reclamen que es faci una política estable que eviti la subsidència del Delta de l’Ebre. Aquest diumenge van realitzar una caminada fins la reserva natural del Clot, al costat de l’Encanyissada, per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides, que serà aquest 2 de febrer i com a prèvia de la manifestació que el 7 de febrer es farà a Amposta en contra del pla de conca.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació