PORTADA | 29/01/2016

Puigdemont anuncia un recurs del Govern contra el Pla Hidrològic


El president de la Generalitat es reunirà també amb la PDE l'endemà de la manifestació d'Amposta

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Generalitat presentarà un contenciós administratiu contra l’aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que el govern de l’Estat en funcions va aprovar el 8 de gener passat. Així ho ha anunciat el president Carles Puigdemont després de mantenir una primera reunió amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Una trobada amb què Puigdemont ha volgut expressar el seu suport a la PDE, per la defensa d’un cabal ecològic suficient per al tram final de l’Ebre. De fet, Puigdemont ha convidat la PDE a una reunió el proper 8 de febrer, l’endemà de la manifestació que el moviment social ha convocat a Amposta. A més a més, el president de la Generalitat ha reiterat que l’objectiu del seu executiu és aturar el “despropòsit” del govern espanyol, en referència al nou Pla Hidrològic de l’Ebre.

En la reunió de Puigdemont amb la PDE també hi han estat presents el nou conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. El president ha afirmat que la reivindicació de la PDE és “una de les més justes per garantir el sosteniment del model ambiental del país”. Puigdemont també ha deixat clar que el suport a la PDE anirà més enllà de l’àmbit català, i que buscaran complicitats per intentar aturar el Pla Hidrològic des de la Unió Europea.

La PDE ha agraït el gest del president en la seua primera visita al territori. El portaveu antitransvasament, Manolo Tomàs, ha confirmat que la trobada amb Puigdemont ha estat cordial. Però Tomàs ha dit que ara han d’analitzar l’informe que els han lliurat aquest divendres sobre l’afectació del Pla Hidrològic sobre la Xarxa Natura 2000, una documentació que la PDE reclamava des de fa tres anys. El portaveu també ha assenyalat que volen estudiar els punts de confluència i els punts de divergència amb el Govern, amb l’objectiu d’evitar els enfrontaments entre territoris.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació