PORTADA | 20/01/2016

La Cambra de Comerç s’introdueix als mercats d’Aràbia Saudita la Costa d’Ivori


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa realitzarà la setmana vinent una nova missió comercial a Guinea Equatorial. Des del 2009, la Cambra viatja dos vegades a l’any aquest país centre africà per tal d’introduir els productes del territori al país. En aquesta ocasió, la Cambra viatja amb 10 empreses catalanes de les quals unes 6 són de les Terres de l’Ebre, i la majoria d’alimentació, un mercat on hi ha força sortida e Guinea Equatorial. Però per aquest 2016 el pla d’actuació de la Cambra de Comerç de Tortosa va més enllà amb la realització d’una primera missió a Aràbia Saudita al mes de febrer i a Costa d’Ivori al mes d’abril. El gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, ha afirmat que són mercats on és difícil entrar-hi però si s’aconsegueix els beneficis són importants.

En aquestes missions, la Cambra de Comerç funciona com a agent d’internacionalització de les empreses interessades en aquests mercats estrangers. S’ofereix el servei de consultoria però també de seguiment de les operacions que es tanquen i la logística que se’n pugui derivar. Aquest model de gestió ha començat a generar certs beneficis a la Cambra de Comerç de Tortosa en un moment d’importants ajustos econòmics.

En aquesta línia, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Maria Chavarria, ha mostrat la seva preocupació per la falta de govern a l’Estat espanyol per la inestabilitat econòmica que podria generar. També ha demanat un govern català “sòlid, dins la legalitat i Europa”, i més diàleg entre ambdós governs.

Aquest 2016, la Cambra de Comerç de Tortosa també està desenvolupant un programa amb el qual s’ofereix orientació i formació per intentar reduir l’atur juvenil amb bonificacions per a les empreses. També es vol potenciar la plataforma de factura electrònica que ha creat l’ens cameral i avançar en el món de la digitalització dins l’empresa. Al novembre es realitzarà la 4a edició dels Premis Cambra, possiblement al Montsià.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació